Toos & Morrel

Toos & Morrel

Toos Toverhoed is de hoofd mascotte van Toverland, ze speelt sinds opening in 2001 een zeer belangrijke rol in het park.
Toos is een goedlachse jonge meid en tevens de grappige en eigenwijze dochter van goede heks Hocus Pocus en de machtige tovenaar Sim Sa La Buik. Omdat Toos nog niet kon toveren maar wel van spelen en van snoepen houdt, toveren de ouders van Toos in 2001 het prachtige Toverland. 

Intussen is Toos Toverhoed gegroeid en een leuke 'volwassene' dame geworden. Nu Toos wat ouder is, hoeven de ouders hun dochter Toos niet altijd meer in de gaten te houden. Hocus Pocus en Sim Sa La Buik zie je dus vrijwel niet meer in het park. Met het vertrek van de vader van Toos, Sim Sa La Buik verdween ook de Sim Sa La Kroeg, deze kroeg verloor haar belangrijkste klant bij het vertrek van Toos haar vader. Toos bleef niet bij de pakken zitten en toverde de Sim Sa La Kroeg om tot het Toverhuis.

Met de rebranding van Toverland in 2011 kreeg Toos ook een nieuwe uitstraling.

Morrel is het huiszwijntje van Toos Toverhoed en werd in 2002 geïntroduceerd in het park, samen met de opening van de attractie Morrel Hopper. De voormalige Morrel werd toen aanschouwd als een chagrijnig zwijntje.
Door de jaren heen is Morrel veranderd, in 2014 werd deze karakter nog in een nieuw jasje gestopt. 

Samen met zijn beste vriendin, Toos Toverhoed beleeft hij elke dag gekke avonturen in Toverland. Toos en Morrel zijn na al die jaren nog steeds goed bevriend en dat kan je elke dag zelf aanschouwen in de Toos Tovershow. 

Toos & Morrel
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x