Port Laguna - Entreegebied

Port Laguna - Entreegebied

Het kloppend hart van Toverland: Port Laguna!

Het ontstaan van Port Laguna - Het begon met flessenpost

Op een zekere dag spoelde er een magische fles aan op het strand van een nog naamloos land. Op dat strand liep een eenzame strandjutter. Hij had een huisje op een van de duinen, gemaakt van alles

wat hij maar vinden kon. De jutter zag deze fles en de wonderlijke gloed die deze uitstraalde. In de

fles bevond zich een toverstaf en een opgerold stuk perkament met daarop een toverspreuk. Een spreuk die hem zou helpen de meest bijzondere schatten te vinden. De jutter twijfelde geen moment, pakte de toverstaf en prevelde de spreuk zo goed als hij kon. Daarop voelde hij zijn zojuist verkregen toverkracht door zijn aderen stromen. Het duurde niet lang voordat zich grote rijkdommen openbaarden op datzelfde strand. Dit nieuws reikte tot ver over de woeste wateren. De jutter zag zijn kans schoon om deze spullen te verhandelen aan passanten onderweg naar hun bestemming. En zo geschiedde.

Met de jaren groeide dit smalle strand met juttershutje uit tot een ware parel aan het azuurblauwe

water. Het kreeg de naam Port Laguna en verwierf bekendheid binnen heel Toverland en ver daarbuiten. De grote doorstroom van verschillende volkeren van ver over de wateren, van mens tot Dwervel, maakte het een kleurrijk en magnifiek geheel. Echter, één curieuze eigenschap zou zich voor altijd aan Port Laguna verbinden. Zonder enige aanleiding of regelmaat spoelen er flessen aan. Flessen met boodschappen van verre landen of toverspreuken uit vervlogen tijden, maar ook spreuken en berichten die - als ze in de verkeerde handen zouden vallen - de duistere krachten van de zwarte magie over het land zouden verspreiden. De jutter nam het op zich om zoveel mogelijk flessen te verzamelen om ze vervolgens veilig op te bergen in zijn huis, de Magistralis’ Magic Store aan de boulevard van Port Laguna. Via de grote stadspoort kan iedereen deze magische plek vanaf deze zomer betreden en de omliggende landen en al haar rijkdommen zelf ontdekken.

Wat valt er zoal te beleven in Port Laguna? 

Port Laguna - Entreegebied
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x