Toverland spelletjes

KWARTET

Na het zomerseizoen van 2013 lanceert ToverlandFansite een kwartetspel, helemaal in het teken van Attractiepark Toverland. Om de donkere dagen tijdens de winter door te komen konden fans voortaan een stukje Toverland in huis halen. Nu het zomerseizoen van 2018 erop zit halen wij het spel uit ons archief en bieden wij het voor de liefhebbers aan. 

Print het kwartet af en zorg ervoor dat de voor en achterzijde van het kwartet mooi over elkaar uitkomen. Knip het kwartetspel uit zodat je van elk attractie een apart kaartje hebt. Je kan de kaartjes ook lamineren zodat je deze meermaals opnieuw kunt gebruiken tijdens een spel kwartet met vrienden, familie of kennissen. 

Het spel kan je onderaan deze pagina downloaden door de op afbeelding te klikken.

Voorbereiding:
Alle kaarten worden onder de spelers verdeeld. Het kan zijn dat sommige spelers meer kaarten hebben dan andere spelers, maar dat zorgt voor geen problemen binnen deze spelvorm. De kaarten neem je in je hand. Je laat ze niet aan de andere spelers zien. Soms kun je met de kaarten die je hebt gekregen al een kwartet maken. Leg dit kwartet dan voor je op tafel zodat deze zichtbaar is voor je medespelers.

Een spelbeurt:
Als je begint, vraag je aan één van de andere spelers een kaart die je niet hebt. Dit moet dan wel een kaart zijn van een kwartet waarvan je zelf minimaal 1 kaart in je hand hebt. Noem de naam van het kwartet en vraag naar de kaart uit dit kwartet die je wilt hebben. Als de speler die kaart heeft, dan moet hij deze aan je afgeven en mag je doorgaan met kaarten vragen. Dit hoeft overigens niet aan dezelfde speler. Als je een setje van 4 kaarten hebt, roep je 'kwartet!' en leg je de vier bij elkaar horende kaarten voor je neer op tafel. Heeft de speler de gevraagde kaart echter niet, dan is je beurt voorbij en mag de speler aan wie je het laatst een kaart vroeg de volgende vraag stellen.

Kwartet met blinde stapel / kwartet met twee spelers: 
Bij het verdelen van de kaarten kun je kaarten aan een blinde stapel delen. Het spel verloopt zoals hierboven beschreven, maar als iemand een kaart vraagt die niet gegeven kan worden, dan krijgt hij een kaart van de blinde stapel als afsluiting van zijn beurt. Deze variant kan ook door twee spelers worden gespeeld.

Download het spel door op de afbeelding te klikken: Kwartet voorzijde!

Download het spel door op de afbeelding te klikken: Kwartet achterzijde!*

Het is geen noodzaak om de achterzijde af te drukken van het kwartet. We raden wel aan om dikker papier te nemen wanneer je dit niet doet. Zo voorkom je dat medespelers via de achterzijde je kaart kunnen zien. 

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x