Toegankelijkheid mindervaliden en rolstoelgebruikers

Vrijwel héél Toverland en de meeste attracties zijn te bezoeken als je rolstoel gebonden bent of als je een (lichamelijke) beperking hebt. Je bezoekt een attractie in veel gevallen via een speciale mindervaliden-ingang via de uitgang van de attractie, of bijvoorbeeld via een lift. Belangrijk om te weten is dat je enkele stappen moet ondernemen VOOR je bezoek aan Attractiepark Toverland. Elk park heeft een eigen mindervalidenbeleid, op deze pagina kan je alle informatie raadplegen. 

Toverland heeft verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat je bezoek aan het park veilig verloopt. Als gevolg hiervan heeft het park haar gehandicaptenbeleid aangescherpt en een aantal aanpassingen doorgevoerd. Bezoek zeker ook eens de pagina met veelgestelde vragen.

Aangepast mindervaliden en rolstoelbeleid 

Door de genomen maatregelen uit het protocol 'Veilig Samen Uit' van Toverland ziet het beleid voor mindervaliden en rolstoelgebruikers er anders uit dan wat het park in het verleden hanteerde. 

Belangrijke aanpassingen

  • Niet alle attracties zijn toegankelijk 
  • Medewerkers kunnen niet ondersteunen bij het in- of uitstappen. Kun je niet zelfstandig in- en uitstappen dan is het noodzakelijk om een begeleider meer te nemen.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

  • Bij een zichtbare handicap verzoeken we je onze 'Bezoekers met een beperking'-verklaring naar waarheid in te vullen. Hierin geef je aan of je wel of niet in staat bent de attractie zelfstandig te bezoeken.
  • Bij onzichtbare beperkingen vragen we om medische bewijslast. Als je deze kunt overhandigen bij de Gastenservice, ontvang je de 'Bezoekers met een beperking'-verklaring, waarin je aangeeft of je de attractie wel of niet zelfstandig kunt bezoeken. 

Download de 'Bezoekers met een beperking-verklaring' hieronder of ontvang hem bij de Gastenservice!

Nog wat extra informatie:

Veiligheid
Uit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om met een grote groep bezoekers met een beperking tegelijkertijd de attractie te bezoeken. Zo kan Toverland bij een eventuele evacuatie de veiligheid blijven garanderen. Grote groepen zullen daarom verdeeld worden in kleinere groepjes.

Toiletten en verzorgingsruimten
Alle toiletten kun je als bezoeker met een beperking bezoeken, behalve in themawereld Ithaka. Daarnaast beschikken alle mindervalide toiletten over verzorgingstafel ten behoeve van het liggend verzorgen van een gast met beperking of volwassen persoon. Deze ruimten bevinden zich bij of in de buurt van in de mindervalide toiletten.

Restaurants en shops
Alle restaurants en winkels zijn toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. In onze shops Maximus’ Blitzpunkt & Trojaanse Schatten is er minder bewegingsvrijheid in verband met de omvang van deze shops.

Halloween
Helaas zijn de bandjes voor mindervaliden- en rolstoelgebruikers niet geldig in de wachtrijen bij de scare experiences tijdens Halloween.

 

Laatste update: 17 augustus 2021

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x