Toverland onthult: in het nieuwe entreegebied Port Laguna kan écht getoverd worden

18 januari 2018

Attractiepark Toverland wordt dit jaar maar liefst anderhalf keer zo groot. Op zaterdag 7 juli 2018 opent het nieuwe themagebied Avalon én een nieuw entreegebied. Vandaag presenteerde Toverland de plannen voor het nieuwe entreegebied, dat Port Laguna komt te heten. In dit verblijfsgebied staat de magie centraal: met een toverstaf kunnen bezoekers hier écht toveren. De Via Magia, de boulevard van Port Laguna, leidt de bezoekers vervolgens naar de overige themadelen van het attractiepark.

Port Laguna wordt het hart van Attractiepark Toverland: het centrale begin- en eindpunt van de dag. Het entreegebied is vormgegeven als een idyllisch havenstadje met azuurblauw water, een strand en een boulevard vol bedrijvigheid. Aan de boulevard komen shops, horecapunten, shows, spellen, toverkunst en een iconische vuurtoren. Volgens Caroline Kortooms, Algemeen Directeur, wordt het “een plek waar onze gasten graag vertoeven. Vol warmte, kleur, ontspanning en magie.” Vanuit Port Laguna kunnen de gasten vervolgens op ontdekkingsreis naar de overige werelden van Toverland.

Magistralis’ Magic Store
Aan de Via Magia ligt de Magic Store van familie Magistralis. Deze familie verzamelt al generaties lang alle magische kostbaarheden en flessen die op het strand van Port Laguna aanspoelen. Deze verzameling wordt zorgvuldig getest in het Magiezijn, alvorens in de winkel verkocht te worden. Het Magie zijn is een attractie op zich. Regelmatig opent familie Magistralis de deur naar dit mysterieuze Magiezijn en worden de gasten uitgedaagd om tijdens een interactieve show hun eigen magie te ontdekken.

In iedereen schuilt een tovenaar
In de diverse vitrines en nisjes van Port Laguna zitten magische taferelen verborgen. Wie met een toverstaf en een magische kaart op ontdekking gaat, kan met de juiste toverspreuk en de bijbehorende magische beweging écht toveren. Kortooms is erg trots op deze toevoeging: “Hiermee laten we zien dat we de naam Toverland méér dan waard zijn.”

Voorplein
De kassa’s op het voorplein zijn verscholen onder een gigantisch zonnedak. Geheel rechts bevindt zich de groepsentree, geheel links is de gastenservice met daarnaast toiletten.

Grensovergang
Bij de ticketcontrole passeren de gasten de magische grens van Toverland via een massieve oude stadspoort. Voor het zover is, gaan de gasten eerst langs de Portwachters. Zij onderwerpen de gasten aan een laatste controle: Heeft iemand nog een portie zwarte magie op zak? Dan wordt deze voor eeuwig in de kluis opgeborgen. Eenmaal binnen de poort vervolgen de gasten hun weg over de Via Magia, de boulevard van Port Laguna. De Via Magia wijst de weg naar alle omliggende werelden van Toverland.


Mundo Magica
In de haven van Port Laguna komt allerlei handelswaar samen, dat voornamelijk via het water vanuit de verste uithoeken van Toverland wordt verscheept. In het pakhuis Mundo Magica, oftewel ‘de wereld van magie’, wordt de handelswaar opgeslagen en aan de man gebracht. Elk themagebied heeft hier een eigen plekje. In de verschillende vitrines is niets wat het lijkt: er komt magie tot leven!

Kluizen
Gasten kunnen hun waardevolle spullen achterlaten in het robuuste kluisgebouw van Port Laguna. De buit is echter gewild en het gehavende gebouw is al meerdere malen vanaf het water aangevallen en beschoten. Zo zit er nog een kanonskogel in de muur geklemd, die er met geen mogelijkheid meer uit te krijgen is.

Mañana:
Bij deze kleurrijke koffievoorraadkamer schijnt altijd de zon. Gasten kunnen hier hun dag ontspannen beginnen met een overheerlijke koffie met een croissantje, of gedurende de dag genieten van een puntzak met verse friet. Snacks komen hier zelfs uit de muur.
Toiletten:
De toiletten zijn te herkennen aan een grote ton op het gebouw, waarin al het regenwater wordt opgevangen. Hiermee worden vervolgens alle toiletten doorgespoeld. Een wel heel praktische uitvinding van de inwoners van Port Laguna.

Magistralis’ Magic Store
De familie Magistralis, bestaande uit afstammelingen van de strandjutter en stichter van Port Laguna, verzamelt al generaties lang alle magische kostbaarheden en flessen die op het strand aanspoelen. Deze verzameling ligt opgeslagen in de Magic Store. In deze winkel wordt niet alleen handel gedreven, maar ook toverkunst uitgeoefend. Niet zelden komen alledaagse voorwerpen tot leven, of kunnen passanten in de diverse nisjes en doorkijkjes
bijzondere taferelen aanschouwen. Voordat de magische items terechtkomen in één van de schappen of kasten van de Magic Store, worden deze eerst zorgvuldig getest in het Magiezijn. Zo nu en dan opent de familie Magistralis de deur naar dit mysterieuze Magiezijn
en worden de gasten tijdens een interactieve show uitgedaagd om hun eigen magie te ontdekken.

In iedereen schuilt een tovenaar
In de diverse vitrines en nisjes die Port Laguna rijk is, zitten magische taferelen verborgen. Wie met een toverstaf en
de Mapa Magica, een toverwegwijzer, op ontdekking gaat over de Via Magia, kan met de juiste toverspreuk en de
bijbehorende magische beweging écht toveren.

Game Gallery (Mercado Lúdico)
In Port Laguna zijn ook enkele spelkramen gevestigd, waar zeer gewilde prijzen te winnen zijn. De spelmeesters
hebben een geheel eigen draai gegeven aan een aantal welbekende spellen: zo kunnen gasten er parels gooien,
tegen elkaar strijden in een zeepaardenrace of vissen vangen.

Solaris
De iconische vuurtoren van Port Laguna, het heldere lichtbaken aan de horizon van het havenstadje. Al vele eeuwen trekt Solaris nieuwsgierigen aan in hun zoektocht naar de magie van Port Laguna en de vele werelden die Toverland rijk is. Aan de voet van Solaris kunnen gasten op de diverse terrassen of al liggend in een hangmat genieten van diverse lekkernijen, frisse dranken en ambachtelijke ijscoupes.

La Sirena
Op het strand van Port Laguna spoelen niet alleen flessen aan, maar ook heuse scheepswrakken, zoals La Sirena. Dit zeilschip dankt haar naam aan het boegbeeld van een prachtige meermin, dat inmiddels veilig is opgeborgen door de strandjutter. Het wrak, met haar masten, ankers en zelfs een kanon, biedt volop speelplezier voor kinderen. Ouders kunnen vanaf de omringende terrassen een oogje in het zeil houden.

Toekomst vol magie
Naast Port Laguna opent Toverland in juli ook het themagebied Avalon, met de spectaculaire wing coaster Fēnix en de magische boatride Merlin’s Quest. Met zeven hectare is dit de grootste uitbreiding in de geschiedenis van Toverland. Er is een investering van circa 35 miljoen euro mee gemoeid. Via 2018.toverland.com worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden van het laatste nieuws. De ambitie van Toverland is om in de komende jaren de magische grens van 1 miljoen bezoekers te doorbreken. Het attractiepark wil hiervoor de verblijfsduur verlengen door nieuwe uitbreidingen en het openen van een vier-sterrenhotelresort. De toekomst is er één vol magie.

Toverland onthult: in het nieuwe entreegebied Port Laguna kan écht getoverd worden

22 december 2018

Succesvolle première voor nieuwe kerstshow Toverland

18 december 2018

Elke dag sneeuw tijdens de Magische Winterweken in Toverland

20 november 2018

Twee weekenden Sinterklaasfestijn in Toverland

12 november 2018

Auditie-oproep: Toverland zoekt kinderen voor nieuwe kerstshow

8 oktober 2018

Internationale prijzenregen voor Attractiepark Toverland

5 oktober 2018

Spectaculaire vuurwerkshow tijdens de Halloween Nights in Toverland

25 september 2018

Toverland wint European Star Award voor Beste Attractiepark

23 augustus 2018

Toverland pakt tijdens Halloween grootser uit dan ooit

15 augustus 2018

Toverland verwelkomt meer bezoekers dan ooit

14 augustus 2018

Toverland zoekt items die achtbaanblauw geverfd mogen worden

3 augustus 2018

Flessenpost voor Toverland spoelt aan in heel Nederland

31 juli 2018

Drie extra Midzomeravonden in Attractiepark Toverland

20 juli 2018

Hittegolf op komst: Attractiepark Toverland introduceert Siësta-ticket

6 juli 2018

Attractiepark Toverland opent grootste uitbreiding in geschiedenis

4 juli 2018

Provincie Limburg en Toverland continueren proef met pendelbus

25 juni 2018

Toverland zendt opening grootste uitbreiding ooit live uit

22 juni 2018

Attractiepark Toverland onthult details nieuwe waterattractie

20 juni 2018

Meer entertainment dan ooit tijdens Midzomeravonden in Toverland

5 juni 2018

Video: Nieuwe achtbaan Toverland maakt eerste testvlucht

4 juni 2018

Team Fēnix is klaar voor auto-avontuur StreetGasm 2000

18 mei 2018

Toverland op zoek naar ijscoupe voor nieuwe vuurtoren Solaris

24 april 2018

Teun Dielesen nieuwe Operationeel Directeur Toverland

18 april 2018

Mijlpaal: Nieuwe achtbaan Toverland bereikt hoogste punt

6 april 2018

Attractiepark Toverland presenteert making-of serie

4 april 2018

Attractiepark Toverland biedt ouders werkplek tijdens lerarenstaking

23 maart 2018

Attractiepark Toverland klaar voor het meest magische jaar ooit

15 maart 2018

Attractiepark Toverland lanceert nieuwe website

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x