Wanneer mag Attractiepark Toverland opnieuw haar deuren openen?

15 maart 2021

Een vraag die iedereen zich stelt, wanneer mogen de Nederlandse pret- en dierenparken opnieuw de deuren openen? Jammer genoeg blijft deze vraag vanuit de Nederlandse Overheid onbeantwoord. Maar welk perspectief is er nu echt? 

UPDATE: 23 maart 2021
Tijdens een persconferentie op 23 maart 2021 maakte de Nederlandse Overheid bekend dat er geen versoepelingen komen voor attractieparken in Nederland. Concreet wil dit zeggen dat Attractiepark Toverland nog 4 weken langer moet sluiten. De maatregelen zijn verlengd tot en met 20 april 2021. 

Op  5 november 2020 moest  Attractiepark Toverland voor 2 weken de deuren sluiten. Hiermee volgde het attractiepark de maatregel van de Nederlandse Overheid om doorstroomlocaties te sluiten in de strijd tegen het virus. 

Op 14 december 2020 werd er een verregaande lockdown afgekondigd voor heel Nederland en die dezelfde nacht nog ingaat. Sinds 15 december 2020 zijn alle attractie- en dierenparken in Nederland gesloten vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen. De maatregel zou gelden tot 19 januari 2021, maar ondertussen zijn we exact 3 maanden verder en de vraag die nog steeds onbeantwoord is luidt als volgt ‘Wanneer kunnen we terug naar Toverland?’.

Het Limburgs attractiepark laat op de website weten dat bezoekers weer welkom zijn vanaf 31 maart 2021. De vraag blijft echter of er versoepelingen komen voor zowel attractie- en dierenparken, op dit moment ziet het er niet naar uit dat Toverland op 31 maart 2021 opnieuw mag openen.

30 maart 2021

Op maandag 8 maart 2021 werd door de Nederlandse Overheid de maatregelen verlengd tot zeker 30 maart 2021. Er is dus een sprankeltje hoop dat Attractiepark Toverland vanaf 31 maart 2021 opnieuw zou mogen openen. Maar of dit effectief het geval zal zijn blijft nog maar de vraag…

Tijdens de persconferentie van maandag 8 maart 2021 heeft het Kabinet gezegd dat als er nieuwe versoepelingen zouden komen op 31 maart, dit betrekking zou hebben voor de hogescholen en buitenterrassen voor de horeca. Er werd benadrukt dat er geen andere sectoren zouden openen. Wanneer dit effectief blijkt te kloppen is dat geen goed nieuws voor de Nederlandse pret- en dierenparken. Hierdoor missen ze de Belgische paasvakantie, ook bepaalde regio’s in Duitsland hebben in deze periode geen school. 

De kans dat Toverland dus opnieuw mag openen blijkt zeer klein te zijn wanneer we afgaan wat het Kabinet bekend heeft gemaakt tijdens de laatste persconferentie. Wanneer de parken medio april zouden mogen openen is dat net op tijd voor de populaire meivakantie in Nederland die loopt van 1 mei tot 9 mei 2021. Tevens een drukke periode voor de Nederlandse pret- en dierenparken.

Start zomerseizoen

Half februari 2021 start normaal gesproken het pre-season in Toverland. Tijdens de weekenden en de voorjaarsvakantie zijn alle themawerelden geopend. Sinds enkele jaren is het pre-season een vaste waarde geworden van de openingstijdenkalender van Toverland. Het is een aanloop naar het zomerseizoen dat traditiegetrouw eind maart start. Het zomerseizoen van Toverland zou dit jaar normaal gesproken starten op zaterdag 27 maart 2021, door het coronavirus zal het zomerseizoen later van start gaan. Het blijft echter de vraag wanneer dit precies zal zijn.


Wanneer mag Attractiepark Toverland opnieuw haar deuren openen?

13 september 2021

Eerste Halloween decoraties duiken op in Toverland

19 mei 2021

Start zomerseizoen 2021: nieuwigheden en aanpassingen

Wat is er allemaal anders in Toverland na een winterstop en een sluiting van 5 maanden door Corona? Op deze pagina houden we een korte samenvatting bij. Doorheen het voorjaarsseizoen van Toverland wordt deze lijst nog bijgewerkt.

31 maart 2021

Toverland opent een nieuw horecapunt in Wunderwald

14 maart 2021

Toverland maakt datums Halloween Nights 2021 bekend

7 februari 2021

Sneeuw zorgt voor prachtige beelden vanuit Attractiepark Toverland

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x