24 december 2021

Toverland zet restyling Land van Toos verder

Voorbije zomer kondigde Toverland aan dat er verschillende aanpassingen en vernieuwingen worden doorgevoerd in het Land van Toos. Hiermee wil het park de restyling van het overdekte themawereld Land van Toos verder zetten. Enkele vernieuwingen zijn de voorbije weken doorgevoerd.

In het voorjaar van 2021 kondigde Toverland aan dat er vernieuwingen zouden plaatsvinden in het Land van Toos. De borden die tegen de omheiningen hangen langs het parcours van Toos-Express werden rond Halloween 2021 vernieuwd. Op deze borden wordt het verhaal verteld van personages Toos Toverhoed, Zwijntje en goede vriend van Toos Morrel, heks Hocus Pocus (moeder van Toos) en tovenaar Sim sa la Buik (vader van Toos). Het verhaal kreeg ook een upgrade, want nu wordt er een verwijzing gemaakt naar een ander themawereld, namelijk Port Laguna.

Villa Toverhoed
Het Toverhuis werd ook voorzien van een flinke upgrade. Zo kreeg de interactieve walktrough een nieuwe naam: Villa Toverhoed. Daarnaast werden heel wat decoraties toegevoegd of gewijzigd.

Nog op de planning
De werkzaamheden rond de restyling zijn nog niet afgerond. In het voorjaar van 2021 werden 2 attracties vernieuwd, maar enkele elementen ontbreken nog. Bij vrijevaltoren Vliegend Tapijt wordt er een nieuwe afbeelding voorzien. Bij Sim sa la Klim (Klimhoed) wordt er op het hoogste punt binnenkort een Oosterse koepel van 4 meter toegevoegd. Naar verwachting zou de afbeelding van bij Vliegend Tapijt tegen het zomerseizoen moeten toegevoegd zijn. Wanneer de Oosterse koepel bij Sim sa la Klim wordt toegevoegd is momenteel nog niet geweten. 

Niet de eerste keer...
Het is niet de eerste keer in de geschiedenis van Toverland dat men de karakters opnieuw ontwerpt en enkele wijzigingen aan het uiterlijk doorvoert. Bij de restyling van het Land van Toos in 2010 - 2011 werd dit ook al eens gedaan. Morrel volgende enkele jaren later. Met het jubileumjaar in 2021 werden de Toverland - karakters voor een derde keer opnieuw ontworpen en het resultaat mag er zeker zijn!

Ook heks Hocus Pocus en tovenaar Sim sa la Buik werden opnieuw ontwerpen en dit voor de eerste keer sinds de opening van Toverland in 2001. Het uiterlijk van beide karakters blijven nagenoeg hetzelfde. 


keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x