16 december 2021

Expedition Zork krijgt een nieuw verhaal met bekende elementen

In 2004 opende Toverland een wildwaterbaan onder de naam Backstroke samen met het toenmalige themawereld Magic Forest. Na een flinke upgrade in 2015 werd 3 jaar later beslist om de naam te wijzigen van Magic Forest naar Wunderwald. Deze naamswijziging geeft opportuniteiten om andere attracties binnen dezelfde themawereld zoals Expedition Zork van een flinke metamorfose te voorzien. 

Sinds de opening van de wildwaterbaan in 2004 kan men bij het betreden van Wunderwald (Magic Forest) en tijdens je vaart een beeltenis in de rotsen tegen van het mysterieuze groene moeraswezen Zork. Het verhaal achter Zork is blijft voor velen bezoekers en fans een groot vraagteken. ”Dit achtergrondverhaal is echter nooit uitgediept”, vertelt Peter van Holsteijn, Senior Ontwerper. “In het nieuwe verhaal van Expedition Zork hebben we alle bestaande elementen van het Wunderwald met elkaar verbonden. Een Tirolerdorpje, een excentrieke uitvinder, een wildwaterbaan en een onbekend bergmonster.” 

Toverland zet met deze metamorfose opnieuw in op storytelling. 

Wat we tot nu toe al weten over het verhaal achter Zork en zijn expeditie:

Uitvinder Maximus Müller laat zich niet weerhouden door alle geruchten over een onbekend en reusachtig monster en trekt de stoute bergschoenen aan voor een tocht door de bergen van het Wunderwald. Om deze bergen grondig te verkennen bouwt hij een ingenieus transportsysteem: de boomstammen. Tijdens deze expeditie kom je er als bezoeker achter of het gevreesde wezen uit de volksverhalen écht bestaat of dat het maar een verzinsel is, zoals ook Maximus denkt.

“Hiermee vallen alle puzzelstukjes op hun plek” - Peter van Holsteijn - Senior Ontwerper

Nieuwe beleving
Wat er ons precies te wachten staat? Dat gaan we pas weten wanneer het klaar is. Maar zoals we van Toverland gewoon zijn blijft het niet enkel bij wat thematisatie en een verhaal. De centrale waterpartijen rondom de attractie zal een grotere deel uitmaken van het gebied en de attractie. Het baanverloop binnen en buiten zal hetzelfde blijven, maar de beleving die je meemaakt tijdens de vaartocht door de rotsen zal compleet anders worden. Zo staan je onderweg verschillende verrassingen te wachten! Wie weet worden er wel interactieve elementen toegevoegd aan de attractie?


keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x