13 september 2021

Eerste Halloween decoraties duiken op in Toverland

Binnenkort gaan de Halloween Nights van start in Toverland. Op maar liefst 13 dagen in oktober en november is het park geopend tot 23u00. Ondanks dat de eerste horroravond gepland staat op zaterdag 9 oktober is men op dit moment hard aan het werk om het Halloween evenement op te bouwen. 

In de maand oktober staan traditiegetrouw enge heksen, monsters, krijgers en nog zoveel meer centraal. Op 13 dagen in oktober en november 9, 16, 21, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30 & 31 oktober en 6 november 2021) barst de hel los. Op deze dagen is Toverland geopend tot 23u00.

Voor de allerkleinste zijn er de Halloween Days die plaatsvinden tussen 9 oktober en 6 november 2021.

Wat valt er te beleven tijdens Halloween?
Fans zullen nog even geduld moeten hebben, momenteel heeft Toverland nog niets gecommuniceerd over Halloween. In de 2de helft van september wordt hier duidelijkheid ingebracht en komt Toverland met een programma naar buiten. Ook weten we dan welke coronamaatregelen van kracht blijven en invloed zullen hebben op het Halloween evenement. Vorig jaar werden de Halloween Nights na 6 avonden vroegtijdig stopgezet.

De foto’s van de opbouwwerkzaamheden verklappen hier en daar toch enkele details, zo keren Witches Forest, Morgana’s Frozen Knights en fiesta de la muertos terug. Hoe men dit precies zal aanpakken is natuurlijk nog even wachten.

Maison de la Magie
Vorig jaar werd er een nieuwe Haunted House-experience Maison de la Magie geopend tijdens de Halloween Nights. Deze Haunted house is gelegen op een oude boerderij, niet zover van Toverland. Vorig jaar werd er bevestigd dat deze nieuwe experience terugkeert.

Cirque
Wanneer we Halloween zeggen denken we natuurlijk ook aan enge clowns. Sinds het prille begin van Halloween maken clowns deel uit van het evenement in Toverland. Door de jaren heen is de populariteit enorm gegroeid en vorig jaar heeft Toverland deze zone een grote metamorfose gegeven. Aan onze redactie werd bevestigd dat de Cakewalk terugkeert vanaf 9 oktober, al is dit nog niet officieel gecommuniceerd door Toverland zelf.

De troon van Morgana staat backstage klaar.
Ook het bos achter de vijver van Avalon wordt klaargemaakt voor een eng wandelparcours waar heksen centraal staan. Nu ja of het ook dit jaar heksen zullen worden en onder de naam van Witches Forest valt nog even af te wachten. 

Op verschillende plaatsen in Toverland werden er de voorbije dagen Halloween decoraties aangebracht. In de Magische Vallei is werden er skeletten geplaatst, vorig jaar werd de zone rond Katara Plaza omgedoopt tot Fiesta de la Muertos. In het Land van Toos is Dr. Fool in opbouw.

Foto's opbouwwerkzaamheden: Tom Stommels & Kay

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x