10 januari 2022

Expedition Zork: Bouwupdate 10 januari 2022

In Toverland gaan de werkzaamheden bij Expedition Zork verder. Uit recente foto's blijkt dat men de oude decoraties aan het ontmantelen is om plaats te creĆ«ren voor het nieuwe thema van de attractie op te bouwen. 

Update 11 januari 2022

Toverland - karakter Swampie is niet meer, met het slopen van Swampie's Kiosk werd het laatste element in het teken van Swampie uit het park gehaald.

(Lees verder onder de foto)

Uit recente foto's blijkt dat de afbraakwerken van enkele oude decoraties van start zijn gegaan. Zo verdwijnen enkele oude elementen die van bij de opening in 2004 aanwezig waren. De rotsen tegen Wunderwald blijven, maar de rotsen onder de lifthill aan de supports worden op dit moment weggehaald en keren niet meer terug. Deze rotsen moeten plaatsmaken voor een houten constructie zoals te zien is op de schetsen. 

Afscheid van Swampie?

Met de opening van Magic Forest in 2004 introduceerde Toverland ook een nieuw karakter. Swampie, de vrolijke paddenstoel had ook een eigen horecapunt en een attractie onder de naam Swampie Swing. In het seizoen van 2017 werd deze naam gewijzigd naar Alpenrutsche.
Sinds 2004 kon men aan de dansende fonteinen genieten van het uitzicht en gebruik maken van het terras rondom Swampie's Kiosk. Dit nieuw horecapunt in het teken van Swampie is uiteindelijk zelden open geweest en figureerde de laatste jaren als opbergruimte.

Met het verwijderen van Swampie's Kiosk worden de laatste elementen uit het park gehaald en blijkt Toverland afscheid te nemen van dit karakter. Of Toverland daadwerkelijk definitief afscheid neemt van Swampie valt nog af te wachten, want officieel heeft het park dit nog niet bekend gemaakt. 


keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x