2016 - 2017

2016 het jaar van 15 magische jaren Toverland! Dit jaar staat het jubileum van het Limburgs Attractiepark centraal. Toverland mag 15 kaarsen uitblazen, logisch dat 2016 het jaar werd van enkele feestelijke gebeurtenissen en evenementen. 

Dit jaar werden er geen nieuwe attracties geopend, in plaats daarvan werd er wel geïnvesteerd in talloze extra evenementen om het jubileumjaar van Toverland te vieren.
Het eerste grote evenement van het jubileumjaar werd de Troy Coaster Challenge. Dit evenement vond plaats in het weekend van 4 & 5 juni 2016, tevens werd dit het derde coaster challenge event in Toverland. Eerder werd er in 2005 een 24-uren challenge gehouden op achtbanen Booster Bike en Toos-Express en in 2010 op Troy. 

Troy Coaster Challenge
De start van het zomerseizoen, werd tevens de start van een intensieve zoektocht naar de geschikte kandidaten om deel te nemen aan misschien wel één van hun grootste uitdaging van hun leven. 24 uren lang in een achtbaan plaatsnemen. Heel hard zoeken moest Toverland trouwens niet doen, want op enkele weken tijd hadden er 700 mensen zich aangemeld voor het evenement. Dertien Challengers gingen op 4 en 5 juni voor het goede doel 24 uur in de snelste, langste én hoogste achtbaan van de Benelux: Troy. Tien van hen haalden de eindstreep na 325 rondes. De Challenge leverde uiteindelijk 11.035 euro op voor Stichting Heppie. 

Bello Nock

Tijdens het jubileumjaar werd er in de zomermaanden een grote stuntshow opgevoerd, genaamd Bello Nock. De show was meerdere malen per dag te zien tussen 9 juli en 27 augustus 2016. 

2017

Dit jaar werd WunderWald verder opgeknapt, hierdoor werd het thema Oostenrijk doorgetrokken. Het horecapunt werd opgeknapt en Swampie Swing wordt omgedoopt tot Alpenrutsche krijgt een nieuwe naam. 

Een leuke mijlpaal voor de fans die van een snackmuur houden, want op 25 april 2017 werd de eerste snackmuur in gebruik genomen.

Aankondiging nieuw themagebied 'Avalon'

Het hoogtepunt van 2017 was ongetwijfeld op 26 september 2017, deze grijze dinsdag werd plots zeer mooi toen Toverland tijdens een persconferentie een nieuw themagebied presenteerde. In de wereld van Avalon komen 2 nieuwe attracties, een wing coaster genaamd Fenix en een bootvaart Merlin's Quest. Op 5 september 2017 ging de eerste spade officieel in de grond. 

Begin 2018 werd ook een nieuw entreegebied voorgesteld, genaamd Port Laguna. 

2016 - 2017
close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x