2013 - 2015

Rotsen en water worden een centraal onderdeel van het nieuwe themagebied.

Met de start van het nieuwe zomerseizoen in 2013 opent Toverland een nieuw themagebied, genaamd De Magische Vallei. Men kon terugblikken op een zeer strenge winterperiode in 2012-2013, hierdoor was nog niet alles geopend. Het gebied was wel toegankelijk voor het publiek, attracties zoals Djengu River opende later in het seizoen. Op donderdag 18 april 2013 was het zover, de officiĆ«le opening van de Magische Vallei. 

De Magische Vallei is het nieuwe, grote outdoor themagebied van Toverland waarmee het park meteen anderhalve keer zo groot wordt (van 8 hectare naar 12 hectare). Er opende maar liefst 8 nieuwe attracties en men investeerde in dit project een slordige 14 miljoen euro.  

Voor de muziek van het themagebied werkte Toverland voor het eerst samen met IMAscore. 

Dwervels nemen hun intrek in Toverland!

Met de komst van de Magische Vallei nemen er ook nieuwe mascottes hun intrek in het Limburgse attractiepark. De Dwervels zijn schattige kleine wezentjes die zeer mensenschuw zijn, toch kunnen ze hun nieuwsgierigheid niet bedwingen. Op verschillende plaatsen in de Vallei verwelkomen ze met veel plezier de bezoekers. 

De stemmen van de Dwervels werden o.a. ingesproken door ontwerper Peter van Holsteijn. 

Met de komst van de Magische Vallei mag Toverland 520.000 bezoekers verwelkomen. 

KLIK HIER - voor meer foto's van de bouw van Dwervelwind en de Magische Vallei!

2014 - 2015 Afscheid van een klassieker, opening van een unieke uitvinding!

Na aanhoudende technische problemen en de nood aan ingrijpende renovatiewerken besloot Toverland hun Bobkart attractie Woudracer te slopen. In de plaats van deze attractie werd een volledig nieuw exemplaar opgebouwd onder de naam Maximus' Blitz Bahn. Er werd enorm ingezet op beleving van de attractie, Toverland introduceert een nieuwe mascotte genaamd Maximus Muller en er werd een verhaallijn geschreven voor de nieuwe attractie. 

Voor de muziek van dit project werkt Toverland samen met IMAscore, die eerder de muziek componeerde voor de Magische Vallei. Blitz Bahn is de enige bobkart attractie met onboard muziek. 

In Magic Forest wordt een Alpenthema doorgevoerd. Zo werd er een groot Biergarten geopend in 2015, samen met de opening van Maximus' Blitz Bahn. De voormalige draaimolen in de Tovertuin werd gerenoveerd en verplaatst naar Magic Forest om deel uit te maken van de nieuwe zone. 

Later in dat zelfde jaar werd zweefmolen Sim Sa La Swing vervangen door een nieuw exemplaar, aangeleverd door Wooddesign. In december 2015 werd Djinn voor het eerst in gebruik genomen. Net zoals zijn voorganger heeft Djinn de unieke eigenschap tegen de klok in te draaien.


keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x