2010 - 2012

Griekse mythologie krijgt verder vorm...

Met de komst van de houten achtbaan Troy in 2007 werd het eerste themagebied buiten gerealiseerd rond de Griekse mythologie. In 2010 werd dit gebied verder uitgebreid met een schommelschip en een pony Trekking van het Duitse Metallbau Emmeln. 

Begin juli 2010 werden de twee nieuwe attracties Scorpios en Paarden van Ithaka feestelijk geopend voor het publiek. In eerste instantie waren de attracties een voorproefje op de toenmalige grote uitbreidingsplannen voor Troy Area. Deze plannen hielden een uitbreiding in waar water centraal stond. Met de komst van de Magische Vallei wijzigde het masterplan, hierdoor belandde Odysseus in de kast.

Scorpios & Paarden van Ithaka

Scorpios heeft haar naam te danken uit het feit dat het schommelschip gethematiseerd werd in de vorm van een schorpioen. Scorpios brengt je tijdens een rit tot op een hoogte van maar liefst 15 meter, dat in combinatie met de snelheid en een hellingshoek van 75 graden maakt dat Scorpios een zeer intensieve ritbeleving biedt aan haar bezoekers. Scorpios is in dat opzicht ook uniek in haar soort in de Euregio. Toverland heeft voor beide attracties ruim 2.500.000,- geïnvesteerd. 

Dit jaar werd Toverland verkozen tot beste attractiepark van Nederland door het consumentenprogramma Tros Radar. 

2011 - 10 Jaar magie!

Dit jaar viert Toverland haar 10-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileumjaar wordt er geïnvesteerd in een opwaardering van de eerste hal. Het Land van Toos krijgt een nieuw jasje. Er wordt flink ingezet op thematisatie en enkele attracties worden verplaatst. Niet alleen de binnenkant van de loods wordt aangepakt, ook de ingang krijgt een make-over. 

Nieuwe huisstijl...

Omwille van het 10-jarig bestaan werd er beslist om de opwaardering van het Land van Toos ook aan te grijpen om de huisstijl op te waarderen van het park. Er werd een nieuw, fris en modern logo ontworpen die de dag van vandaag nog steeds gehanteerd wordt. 

Logo 2001 - 2011
Logo 2011 - 2017

2012 - De komst van meer magie...

Na de rebranding een jaar geleden werd ook de bedrijfsvisie aangepast. Iedereen heeft nood aan een beetje magie, zowel gasten als medewerkers van het park. Dit wil Toverland realiseren door voornamelijk meer gelukservaringen te creëren. Met de aankondiging van de Magische Vallei werden de eerste stappen gezet om deze bedrijfsvisie om te zetten naar de praktijk.

De opening van de Magische Vallei staat gepland bij de start van het nieuwe seizoen in 2013. Dit nieuwe themagebied bevat een nieuwe achtbaan namelijk een spinning coaster van de Duitse achtbaanbouwer MackRides. Deze nieuwigheid opende voor enkele weken op 29 september 2012. Na de halloweenperiode sloot de attractie en werd er weer verder gewerkt om het nieuwe themagebied verder vorm te geven. 

De naam Dwervelwind is afgeleid van de toekomstige inwoners van de Magische Vallei de Dwervels. Tijdens de korte openingsperiode in 2012 werd de achtbaan geopend onder de naam D'wervelwind, maar omwille van de naamsverwarring werd in het voorjaar de naam gewijzigd naar Dwervelwind. Met een snelheid van 70km/u is deze achtbaan de derde snelste van het park. 

De originele concept arts tonen aan dat Dwervelwind een open station zou krijgen. Tijdens de bouw is hiervan afgezien en werd er gekozen voor een gesloten station. 

Nog een bijzondere eigenschap aan Dwervelwind is de onboard muziek. Toverland ging hiervoor een samenwerking aan met de Duitse componisten IMAscore.
Dit jaar werd Toverland ook verkozen door de leden van de ANWB tot leukste uitje van Nederland.

KLIK HIER - voor meer foto's van de bouw van Dwervelwind en de Magische Vallei!

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x