2007 - 2009

2007 De komst van een mythe... 

Tot op heden is 2007 één van de belangrijkste kanteljaren uit de geschiedenis van Attractiepark Toverland. In dit jaar werd er beslist om niet alleen indoor te gaan, maar ook om themagebieden en attracties buiten te creëren. In 2007 opent Het Attractiepark een nieuwe achtbaan, en wat voor één. 

De eigenaar van Toverland reist de wereld rond om verschillende achtbaantypes te testen, voornamelijk houten achtbanen. Uiteindelijk werd er beslist om met GCI (Great Coaster International) in zee te gaan. GCI ontwierp een achtbaan lay-out op maat voor attractiepark Toverland en in december 2006 werd gestart met de bouw van Troy.

Met de komst van deze nieuwigheid werd er ook een nieuw themagebied ontworpen. namelijk de Griekse mythologie, het Paard van Troje. 

Troy: het paradepaardje van Toverland... 

De bezielers van Toverland zochten een naam die de kracht en de stoerheid van de achtbaan samenvat. Bovendien moest het een naam zijn die ook leuke tools gaf om een themazone verder vorm te geven. Zo werd er gekozen voor de naam Troy. Deze houten achtbaan is 35 meter hoog en heeft een topsnelheid van 90 km/u over een baanlengte van 1077 meter. Hierdoor is Troy nog steeds de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux. 

Na een hevige windvlaag stortte op 5 maart 2007 omstreeks 13.30 uur een deel van de lifthill in. Hierbij vielen geen gewonden en werd de opgestelde openingsdag toch nog bereikt. Troy opende op 1 juli 2007 officieel voor het grote publiek.

Met de aankondiging/bouw van een nieuwe houten achtbaan liet het park zien dat ze een toekomstvisie hebben. In het openingsjaar krijgt Toverland plots 175.000 bezoekers extra over de vloer. 

2008 - Toverland doet magie eer aan.

De komst van Troy in 2007 was een belangrijk kantelpunt voor attractiepark Toverland. In 2007 brachten zo'n 500.000 mensen een bezoekje aan Toverland dankzij Troy. In 2008 werd er ook geïnvesteerd maar in een rustige attractie, speciaal op maat voor het attractiepark. Met de komst van het Toverhuis werd er gedacht aan basisschoolkinderen. Het was tevens altijd een droom van de eigenaars om een attractie te openen waar Toveren centraal stond. 

Op 26 & 27 april nadat de klok 12 keer geslagen heeft, is het tijd voor de opening van het Toverhuis. Dit kan natuurlijk alleen in het bijzijn van heksen en toveraars. 

2009 - Toverland investeert in een nieuwe show rond Toos Toverhoed.

Dit jaar worden er geen grote investeringen gedaan in nieuwe attracties, maar wel in een nieuwe parkshow met de mascotte Toos Toverhoed in de hoofdrol. 

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x