2004 - 2006

De komst van Magic Forest

In de zomer van 2001 werden de eerste stappen ondernomen voor de eerste volgende uitbreiding. Het concept 'Toverland' bleek een groot succes te zijn. De eerste hal, berekend op ongeveer 3500 bezoekers, werd al snel te klein om op topdagen alle bezoekers te kunnen ontvangen.

In 2004 is het zover, Toverland opent een tweede hal, genaamd Magic Forest. In deze hal maakten de bezoekers kennis met een spectaculaire bobsleebaan (Woudracer), een boomstamattractie (Backstroke) en vele andere gezinsattracties. De doelgroep werd ook verder uitgebreid, de eerste hal focust zich voornamelijk op lagere schoolkinderen, met de komst van Magic Forest werden de eerste stappen gezet om ook tieners aan te spreken.

Booster Bike

Buiten werd er een wereldprimeur op achtbaangebied geopend, namelijk de Booster Bike. De eerste motorfiets achtbaan ter wereld. Deze achtbaan werd gebouwd door het Nederlandse Vekoma op het lanceergedeelte na. Deze is gerealiseerd door Huisman-Itrec. De achtbaan behaald een topsnelheid van 75 km/u, dit door een lancering van 2,8 seconden. 

Woudracer & Backstroke 

Naast een wereldprimeur opende Toverland ook nog een andere unieke attractie, genaamd Woudracer. Woudracer was een gemotoriseerde bobsleebaan van de Duitse bouwer Wiegand. In deze attractie bepaal je zelf de snelheid. 

Het rijtje van de grote familieattracties wordt afgesloten met de bouw van Backstroke, de eerste waterattractie van het park. Backstroke werd gebouwd door het Duitse bedrijf MackRides. Met het hoogste punt van 15 meter heeft Backstroke de op twee na hoogste afdaling van alle boomstamattracties in Nederland.

Bij een nieuw themagebied hoort ook een nieuwe mascotte, daarom introduceert Toverland Zork. Zork kan je op verschillende plaatsen terugvinden, bijvoorbeeld op het hoogste punt van Backstroke of net voor vertrek.

Wanneer je van het Land van Toos richting Magic Forest wandelt, passeer je eerst langs de Mirakelroute. Deze route zorgt voor de overgang tussen beide themazones. Verder werd er ook een funhouse gebouwd, trotseer deze attractie met al je vrienden of de hele familie.


2005
Dit jaar werd er verder ge├»nvesteerd in Magic Forest. Vooraan in de hal werd er een nieuwe attractie toegevoegd. Deze attractie van Metallbau Emmeln werd werd in 2005 geopend onder de naam Twist & Turn. Met de komst van de Blitz Bahn in 2015 werd de naam veranderd naar Wirbelbaum. 

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x