Zomerseizoen 2020: wat is er allemaal veranderd

23 februari 2020

Zomerseizoen 2020: wat is er allemaal veranderd

Na een extra korte winterpauze is Toverland extra vroeg geopend op het jaar, dit tijdens de allereerste pre-season periode van het park. Normaal gesproken start het zomerseizoen eind maart, maar tijdens de voorjaarsvakantie en elk weekend van maart is het park inclusief met alle buitenattracties geopend. Het zomerseizoen van 2020 start dit jaar op zaterdag 28 maart. Het Limburgse attractiepark heeft de afgelopen weken niet stilgezeten. Tijdens de wintermaanden werden er werkzaamheden uitgevoerd, wij sommen even op wat ons zoal opviel tijdens een bezoekje aan Toverland.

Het pre-season van Toverland startte dit jaar op 22 februari 2020 zomerseizoen. De voorbije weken/maanden werd er hard gewerkt om verbeteringen door te voeren in het park en heel wat attracties kregen een groot onderhoud. Net omdat de periode tussen seizoensluiting van 2019 en de start van het pre-season flink is ingekort tegenover voorgaande jaren werd er dit jaar tijdens de winter flink geïnvesteerd in onderhoud, dit voor zowel attracties als paden en wachtrijen in het park. We sommen de meest opvallende zaken even op: 

Troy 
De grootste werkzaamheden aan Troy vonden in het najaar van 2019 plaats. Ruim 198 meter baan werd er in deze periode geretracked. Na de kerstvakantie kregen de treinen van Troy een groot onderhoudsbeurt, De treinen worden voor deze werkzaamheden volledig gedemonteerd en van de baan gehaald. Zoals men kan zien op de foto werden er nieuwe beugels geïnstalleerd en werden de zetels ook vervangen. De tweede trein van Troy is op dit moment (22 februari 2020) in onderhoud. Tegen start zomerseizoen zouden deze werken ook afgerond moeten zijn.
Foto: Looopings

Magische Vallei 
In de Magische Vallei werden er ook flinke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. De wachtrij van Djengu River en Tolly Molly werden vervangen en verstevigd. Daarnaast hebben de bruggen in de Magische Vallei nieuwe steunbalken en werden aan dezelfde bruggen ook rotte planken vervangen. Dezelfde werkzaamheden vonden ook plaats bij bruggen zoals Katara Plaza en bij Tolly Molly.

Avalon 
De meest opvallende wijziging in Avalon is de terugkomst van het rad naast The Smouldering Roast. In het voorjaar van 2019 verdween plots het rad en het duurde enkele maanden voor we wisten waar deze naartoe was en of er al dan niet een nieuwe in de plaats kwam. De meest opvallende wijziging in vergelijking met de vorige rad is de ondersteuning waar de rad inhangt, voorheen hing de rad tegen de muur.

Twee nieuwe bordjes in het station van Merlin's Quest, deze bevinden zich net bovenaan de trap wanneer je de trap naar beneden gaat om plaats te nemen in de boten. 

Algemeen 
Op sommige plaatsen in het park hangen er nieuwe poorten. Bijvoorbeeld wanneer je wandelt van Port Laguna naar themawereld Ithaka of wanneer je wandelt van Port Laguna richting Avalon kom je nieuwe toegangspoorten tegen. Er werden ook wijzigingen doorgevoerd van poorten die naar de backstage gedeelte van het park leiden. De meeste hebben een neutraal uiterlijk gekregen waardoor de bezoekers er minder aandacht aan zullen besteden.

Wanneer je na een ritje Djengu River de trap afwandelt merk je dat er felle gele lijnen zichtbaar zijn. De trap werd voorzien van nieuwe antislip. 

Nieuw Spirello verkooppunt
Wanneer Toverland opnieuw bezoekers mocht ontvangen op 19 mei 2020 na enkele weken sluiting omwille van de coronacrisis kwam men met een nieuw gethematiseerde Spirello verkooppunt. Deze kan je terugvinden achter Dwervelwind, op het versmalde wandelpad tussen Avalon en de Magische Vallei. Ook niet dit jaar is een Spirello met kaassaus. Dit nieuw lekkernijtje kost 4.25 euro.

Komende weken/maanden worden nog meer nieuwigheden, aanpassingen of verbeteringen toegevoegd aan deze pagina. 

Zomerseizoen 2020: wat is er allemaal veranderd
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x