Zomerseizoen 2019: wat is er allemaal veranderd

29 maart 2019

Zomerseizoen 2019: wat is er allemaal veranderd

Na een winterpauze van enkele maanden start op zaterdag 30 maart 2019 het nieuwe zomerseizoen van Attractiepark Toverland. Het Limburgse attractiepark heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. Tijdens de wintermaanden werden er werkzaamheden uitgevoerd, wij sommen even op wat ons zoal opviel tijdens een bezoekje aan Toverland.

Het zomerseizoen van 2019 gaat op zaterdag 30 maart 2019 van start. De voorbije maanden werd er hard gewerkt om verbeteringen door te voeren in het park en heel wat attracties kregen een groot onderhoud. 

Troy 

Tijdens de wintermaanden werden er grote onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan houten achtbaan Troy. De retracking van de baandelen vond voornamelijk in het najaar van 2018 plaats. Na de Magische Winterweken werden de steunbalken vervangen.

Avalon 
De belangrijkste aanpassing voor dit seizoen in Avalon zal ongetwijfeld de nieuwe darkridescène van Fēnix worden. Deze krijgen bezoekers vanaf 30 maart 2019 te zien. Verder werden er kleinigheden aangepast in Avalon zoals de wachtrij van Merlin's Quest en een aangepaste menukaart voor restaurant The Flaming Feather. 

Fēnix

Sinds dit jaar is de minimumlengte verlaagd van 140 cm naar 132 cm. Dat is goed nieuws voor de kleinste bezoekers aan Toverland. Het vraagt natuurlijk wel enkele aanpassingen, zowel achter de schermen als ervoor. In het station zijn sinds zaterdag 30 maart 2019 nieuwe bordjes te bewonderen. Ben je kleiner dan 140 cm, dan moet je goed kijken waar je plaatsneemt tijdens het wachten. Zowel aan de linkse als de rechtse vleugel van Fēnix zijn telkens 2 coaches voorzien waar een minimumlengte van 140 cm vereist is. Overige coaches is een minimumlengte van 132 cm van toepassing.
Op de achterzijde van deze bordjes staat het woord 'exit' met een pijl vermeld. Deze moeten ervoor zorgen dat er minder verwarring bij de bezoekers ontstaat wanneer ze het station moeten verlaten.

Afgelopen winter werden er ook extra nieuwe veren geplaatst tussen de coaches van Fēnix.

Merlin's Quest 

De wachtrij van Merlin's Quest werd ook aangepast. Zo werden er nieuwe houten palen geplaatst en netten gespannen. 

Port Laguna 
Meeste aanpassingen en verbeteringen werden in Port Laguna doorgevoerd. 

Solaris

Een nieuw bord voor horecapunt Solaris in Port Laguna.

Magistralis - Magic Store

Een nieuw groot bord tegen de geven van de shop in Port Laguna. Dit nieuw bord wijst bezoekers erop dat men kan toveren in Port Laguna. 

Magiezijn - Ivy

Met de start van een nieuw seizoen heeft het nieuwste karakter van Toverland 'Ivy' een nieuwe dak boven haar kooi. Het oude plastiek zeil heeft plaatsgemaakt voor een nieuw moderne beschutting. Bovendien zijn er deze winter ook nieuwe aanpassingen doorgevoerd aan de interactieve show het Magiezijn. 

Algemeen

Parking & wandelroute van parking naar Port Laguna
Na een grondige evaluatie is de parking van Toverland herbekeken en aangepast. De oprit tot enkele meters voorbij de slagboom is geasfalteerd en in tegenstelling tot vorig seizoen moet je bij het oprijden van de parking dadelijk rechts af. Uiterst links ligt nog een grasveld die voortaan gebruikt wordt als back-up parking tijdens extreme drukte. 

Verder is ook de wandelroute richting Port Laguna aangepast. Er is een verharde wandelpad aangelegd, wanneer je richting de ingang van het park wandelt heb je rechts de parking en links een grasveld die dient als back-up parking. De wandelroute loopt tot aan de overkant van het grasveld en is helemaal voorzien van verlichting in dezelfde stijl als Port Laguna. Daarnaast zijn de parkeerstroken ook voorzien van borden zodat je je auto sneller kan terugvinden. 

Oude oprij route is nu ingezaaid met gras.

Nieuwe verlichting en vaandels langs de weg richting Toverland. 

De parkeerplaats kreeg afgelopen maanden ook een upgrade. De oprit is vanaf nu geasfalteerd. 

Komende weken/maanden worden nog meer nieuwigheden, aanpassingen of verbeteringen toegevoegd aan deze pagina. 

Zomerseizoen 2019: wat is er allemaal veranderd
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x