Toverland vernieuwt Kletterparcours voor 25%

5 juni 2019

Toverland vernieuwt Kletterparcours voor 25%

Sinds 20 mei is de 15-jarige attractie kletterparcours gesloten voor onderhoud. De attractie werd ook voorzien van een uniek element genaamd het skateboard. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet. Verwacht wordt dat de attractie over enkele dagen weer open kan. 

Afgelopen weken werd er een groot onderhoud uitgevoerd aan de in 2004 geopende Kletterparcours. Met dit onderhoud verdwijnen ook de 3 van de 12 laatste originele elementen uit het kletterparcours die sinds 2004 deel uitmaakte van de attractie. De oude elementen werden vervangen door nieuwe, bezoekers ervaren hierdoor een nieuwe spannende beleving.

Het Skateboard

Uniek element
De laatste originele elementen werden uit het Kletterparcours verwijderd en vervangen door nieuwe waaronder papegaaien stokken en Toverland letters. De papegaaien stokken zijn allemaal losse stokken waar je overheen moet stappen. De Toverland letters figureren als een brug, maar wanneer je onderaan staat zie je de naam Toverland staan. Je krijgt hierdoor een tof fotomoment.

Het derde nieuwe element is een skateboard, met dit element is het de bedoeling dat gasten zich naar de overkant trekken met behulp van een skateboard waar men opstaat.

Daarnaast zijn de banden vervangen en zijn er nieuwe lussen toegevoegd in het parcours. Maar dat is niet alles, want naast alle wijzigingen in het parcours zijn ook bouten en moeren vervangen en werd de trap naar het Kletterparcours voorzien van nieuw hout.

Toekomst van het kletterparcours?
Nu weten we het wel zeker,  Attractiepark Toverland heeft geen plannen om het Kletterparcours in het kort uit het park te verwijderen. De voorbije jaren werd er onder de fans druk gespeculeerd over het voortbestaan van de survival attractie. Met de komst van Port Laguna zou men dat deel van het park kunnen gebruiken voor toekomstige uitbreidingen. Een woordvoerster laat het volgende weten ‘Het is niet alleen een spannende attractie om te beleven, maar ook het kijken naar de deelnemers is al een attractie op zich. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben om het Kletterparcours weer een grote opknapbeurt te geven.'

Kletterparcours open deze week opnieuw voor het publiek en tot en met zaterdag 8 juni is Toos Express gesloten wegens onderhoud.

papegaaien stokken

Toverland vernieuwt Kletterparcours voor 25%
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x