Toverland in de ban van het Coronavirus – kort gesprek met het park

19 maart 2020

Toverland in de ban van het Coronavirus – kort gesprek met het park

Voor het eerst in 19 jaar is Toverland niet geopend en lopen er geen bezoekers in het park. Niet alleen in Nederland, maar over heel Europa/wereld wordt er geleden onder het Coronavirus. Alle attractie – en dierenparken zijn gesloten, voor Toverland is dat niet anders. Wij spraken heel kort met Tessa Maessen, woordvoerster van Toverland. 

Het Coronavirus heeft een grote impact op het sociale leven van mensen. Attractieparken, waaronder Toverland lijden er ook onder aangezien ze vanuit de Nederlandse Overheid verplicht moeten sluiten tot en met 6 april 2020. In deze periode van het jaar zijn de indoor hallen Land van Toos en WunderWald geopend. Op 22 februari vond de kick-off van het pre-season plaats, dit liep normaal gesproken door in de weekenden van maart aansluitend de start van het zomerseizoen op 28 maart. Jammer genoeg verliep de realiteit voor nagenoeg heel de wereld anders.
Er is ook positief nieuws, want ondanks dat Toverland gesloten is wordt het park klaargestoomd voor het zomerseizoen. Dat blijkt uit een kort gesprek met Tessa.

Lees hier het korte gesprek met Tessa:

ToverlandFansite: Hoe kijk jij naar het besluit van de directie om het park volledig te sluiten? 

Tessa: Het was voor de directie een hele moeilijke beslissing om Toverland te sluiten. Ik sta helemaal achter dit besluit. Wij hebben vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid de plicht om de maatregelen van het kabinet op te volgen. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en onze gasten staan hierin voorop. De sluiting heeft een grote impact op de medewerkers van Toverland, maar het is geweldig om te zien hoeveel begrip en steun er vanuit iedereen is. Alleen door de maatregelen samen op te volgen, kunnen we écht ons steentje bijdragen.

ToverlandFansiteWelke maatregelen neemt Toverland nu alles gesloten blijft? Hoe zit het met het personeel? Technische dienst?

Tessa: Medewerkers die klachtenvrij zijn en hun werk gewoon kunnen blijven uitoefenen, blijven aan het werk. Denk hierbij aan de Technische Dienst, die onderhoud kan plegen aan de attracties, of het Gasten Contact Center, dat onze gasten te woord blijft staan per mail en per telefoon. Ook voor bijvoorbeeld de kantoormedewerkers geldt dat de voorbereidingen voor het zomerseizoen gewoon doorlopen. Kantoormedewerkers werken veelal thuis. Medewerkers die normaliter in het park worden ingezet, kunnen op dit moment helaas niet of veel minder bij Toverland werken.

ToverlandFansite: Zijn er ook positieve kanten aan het Coronavirus?

Tessa: We gebruiken de komende 3 weken inderdaad om onderhoud te doen aan het park en de attracties.
Zo stond er bijvoorbeeld onderhoud gepland aan horecapunt de Waldstube. Hiervoor hadden we de Waldstube eigenlijk enkele dagen moeten sluiten. Nu kunnen we dit onderhoud doen zonder dat onze gasten hier hinder van ondervinden.

ToverlandFansite: Hoe kijkt de directie naar deze beslissingen?

Jean Gelissen jr.: Het was geen makkelijke beslissing om de deuren van Toverland te sluiten”, vertelt Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur. “Maar we hebben de maatschappelijke verplichting om aan de maatregelen vanuit het kabinet te voldoen. De gezondheid van onze gasten en onze medewerkers staat voorop.”

Ondertussen is het ook duidelijk dat de start van het zomerseizoen uitgesteld wordt naar 7 april. De vraagt blijft echter of alle attractie – en dierenparken na deze datum opnieuw geopend kunnen worden.

Wij willen Tessa bedanken om in deze drukke tijden enkele vragen vanuit onze kant te willen beantwoorden. Samen met Toverland hopen we dat het Coronavirus snel voorbij gaat en dat we allemaal opnieuw en gezond kunnen genieten van Toverland.

Aan alle fans en bezoekers van Toverland, neem de maatregelen ten harte en zorg goed voor jezelf en elkaar!

Ondertussen is Attractiepark Toverland enkele dagen gesloten. Neem samen met ons een kijkje in een verlaten Toverland. 


Toverland in de ban van het Coronavirus – kort gesprek met het park
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x