Schommelschip Scorpios komende dagen gesloten wegens storing

27 februari 2020

Schommelschip Scorpios komende dagen gesloten wegens storing

In themawereld Ithaka blijft Scorpios de komende dagen aan wal en dit omwille van een storing. De technische dienst van het park probeert de komende dagen de storing te verhelpen, tot die tijd blijft de attractie nog tot en met zondag gesloten. 

Op zaterdag 22 februari 2020 is het pre-season gestart in Attractiepark Toverland. Vrijwel alle attracties binnen en buiten zijn geopend in de voorjaarsvakantie en in de weekenden van maart. Eerder deze maand werd duidelijk dat Djengu River voor onbepaalde tijd gesloten bleef. Nu wordt Scorpios aan dat lijstje toegevoegd.

Tessa Maessen, communicatie manager 
Scorpios heeft sinds woensdag een storing. We trachten dit zo snel mogelijk op te lossen wat op korte termijn helaas niet mogelijk is. Daarom dat we Scorpios t/m zondag in ieder geval communiceren als attractie in onderhoud.

Wat het probleem precies is en hoelang deze storing gaat duren blijft vooralsnog onduidelijk. Een woordvoerster van het park laat nog weten dat men er alles aan doet om de attractie zo snel mogelijk opnieuw te openen.

Scorpios werd in 2010 geopend samen met de Paarden van Ithaka als expansie voor het toenmalig Troy-area, goed voor een investering van zo’n 2.500.000 euro. In 2018 werd de naam Troy-area gewijzigd naar Ithaka. Met een hoek van 75 graden is Scorpios best uniek te noemen, inzittende gaan op en neer tegen een snelheid van 42km/u.

Metallbau Emmeln
Scorpios en de Paarden van Ithaka zijn afkomstig van het Duitse Metallbau Emmeln, deze fabrikant heeft ondertussen een geduchte naam opgebouwd onder de fans door de hoeveelheid storingen aan attracties waaronder die van Wirbelbaum. In 2005 geopend onder de naam Twist & Turn in themawereld Wunderwald. Sinds het late najaar van 2019 is Wirbelbaum opnieuw operationeel na een aanhoudende storing van enkele maanden.


Schommelschip Scorpios komende dagen gesloten wegens storing
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x