Retrack Troy: voorbereidende werkzaamheden zijn gestart

22 december 2020

Retrack Troy: voorbereidende werkzaamheden zijn gestart

Het is geen geheim meer dat Toverland elk jaar werkzaamheden uitvoert tijdens de winterperiode aan houten achtbaan Troy. Voor deze winterperiode is dat zeker niet anders, de eerste voorbereidende werkzaamheden zijn onlangs gestart. De uiteindelijke retrack wordt in januari gestart. 

Elk jaar worden er tijdens de winterperiode baandelen van Troy vervangen door nieuwe tijdens een zogenaamde retrack. De track van Troy bestaat uit balken met 8 lagen hout en een stalen rail. Tijdens de retrack wordt normaal gesproken de twee bovenste houten lagen verwijderd en vervangen, op het einde wordt de stalen rail teruggeplaatst. Deze winter legt Toverland de focus op zo’n 150 meter track.

Een woordvoerder laat weten dat het onderhoud preventief gebeurd en elk jaar terugkeert. Troy heeft een lengte van 1077 meter, inclusief het onderhoud van dit jaar werd er de voorbije  7 jaar in totaal zo’n 947 meter aan track vervangen onder de noemer re-tracking.

Dankzij deze werkzaamheden blijft Troy, in tegenstelling tot sommige andere houten achtbanen comfortabel rijden. Op 1 juli 2021 wordt Troy 14 jaar.

Sluiting door Corona
De voorbereidende werkzaamheden vallen zeer vroeg in het jaar. Om de strijd aan te gaan tegen COVID-19 zijn dieren - en attractiepark in Nederland verplicht gesloten. De maatregel is van kracht tot zeker 19 januari 2021, hierdoor valt een belangrijke periode voor Toverland in het water, namelijk de Magische Winterweken tijdens de kerstvakantie.


Retrack Troy: voorbereidende werkzaamheden zijn gestart
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x