Hoogste en snelste houten achtbaan van Benelux krijgt een grote opknapbeurt

28 november 2019

Hoogste en snelste houten achtbaan van Benelux krijgt een grote opknapbeurt

Naar jaarlijkse gewoonte krijgt ook dit jaar Troy een flinke onderhoudsbeurt tijdens de winter. Zo’n 396 meter hout wordt er vervangen tijdens een zogenaamde retracking. Maar daar blijft het dit jaar niet bij!

Sinds 4 november 2019 is Attractiepark Toverland gehuld in winterse sferen. In deze periode zijn de Magische Vallei, Avalon, Port Laguna en Ithaka gesloten. Het Limburgs attractiepark grijpt deze periode aan om alle attracties te voorzien van een grote onderhoudsbeurt. De hoogste en snelste houten achtbaan van de Benelux hoort daar ook bij. Troy heeft een lengte van 1077 meter, inclusief het onderhoud van dit jaar werd er de afgelopen 6 jaar in totaal zo’n 797 meter geretrackt.

Dit jaar wordt er 198 meter, zowel de linker- als rechterkant van de baan geretrackt. Om de werkzaamheden goed te laten verlopen en minder weersafhankelijk te maken wordt de baan op sommige delen voorzien van een overkapping. Zo kunnen de medewerkers van de technische dienst van Toverland comfortabel doorwerken. Voor de kerstvakantie worden er twee delen in de baan aangepakt de 90 graden bocht en een gedeelte, in vaktermen - de horseshoe - verderop in de baan.
Na de Magische Winterweken wordt er nog een retrack uitgevoerd van de remsectie.

Treinen van Troy
Daarnaast krijgen de treinen van Troy ook een flinke opknapbeurt. De treinen worden voor deze werkzaamheden volledig gedemonteerd en van de baan gehaald. Dit zal na de kerstvakantie plaatsvinden.

Themagebied Ithaka is opnieuw geopend van 21 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020. Dan vinden de Magische Winterweken plaats, het programma hiervan wordt later bekend gemaakt.


Hoogste en snelste houten achtbaan van Benelux krijgt een grote opknapbeurt
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x