Attractiepark Toverland behaalt bezoekrecord in 2018

18 januari 2019

Attractiepark Toverland behaalt bezoekrecord in 2018

Attractiepark Toverland ontving vorig jaar een recordaantal van 812.000 bezoekers. Dit is een stijging van maar liefst 19% ten opzichte van het bezoekaantal van 2017. De forse groei is te danken aan de miljoenenuitbreiding die Toverland in 2018 realiseerde. Het attractiepark opende in juli het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon. Hiermee werd Toverland in één klap anderhalf keer zo groot. 

“Met de realisatie van Port Laguna en Avalon hebben we laten zien tot welke grootse prestaties we in staat zijn”, vertelt Caroline Kortooms, Algemeen Directeur. “We zijn enorm trots dat onze uitbreiding heeft geresulteerd in een nieuw bezoekrecord. Dit hadden we in ons 17-jarig bestaan niet durven dromen.” Het attractiepark verwacht dit jaar wederom groei in de bezoekaantallen door het tweedejaarseffect van de uitbreiding met Port Laguna en Avalon.

Magische waarderingen
In 2018 mocht Toverland bovendien 9 internationale awards ontvangen, waaronder de European Star Award voor Beste Attractiepark met minder dan 1 miljoen bezoekers. Ook de nieuwe wing coaster Fēnix, een spectaculaire achtbaan die drie keer over de kop gaat, viel meermaals in de prijzen. Het meest trots is Caroline op de medewerkers van Toverland: “We worden door onze gasten gewaardeerd met een 9, een prachtig cijfer.”

Entreeprijzen 2019
Per 1 januari 2019 is het lage BTW-tarief gestegen van 6% naar 9%. Deze stijging wordt opgevangen door een lichte stijging op de reguliere entreeprijzen. Een regulier entreekaartje aan de kassa kost vanaf 30 maart 2019 zo’n € 33 een stijging van € 1. Bezoekers die online een kaartje kopen krijgen € 2 korting en betalen dus € 31.

Abonnementen stijgen van € 99 naar € 105. De tarieven om te parkeren blijven ongewijzigd en kosten € 10 en € 40 voor een parkeerabonnement.

Naamswijziging 
Sinds de opening van Port Laguna en Avalon werd de naam Toverland vaak het discussiepunt. Klopt de naam Toverland nog wel bij het park? Er verschenen zelfs berichten van experten en fans om de naam van het park te wijzigingen. Toch waren er heel wat fans tegen een naamswijziging, heel wat fans vonden dat het te laat was om nog een naamswijziging door te voeren.

Toverland komt vandaag ook met een verklaren en fans mogen met een gerust hart gaan slapen. De naam Attractiepark Toverland blijft! 
Wij zijn echter ten volste overtuigd van onze naam en gaan het merk Toverland dit jaar nóg sterker maken. We gaan iedereen ervan overtuigen dat Toverland een dagvullend attractiepark is voor het hele gezin, waar je samen vele mooie magische gelukservaringen kunt beleven.” Laat een woordvoerster van het park weten.

Toekomst vol magie
De ambitie van Toverland is om in de komende jaren de magische grens van 1 miljoen bezoekers te doorbreken. Het attractiepark wil hiervoor de verblijfsduur verlengen door nieuwe uitbreidingen en het openen van een vier-sterren-hotelresort. De toekomst is er één vol magie.

Het nieuwe zomerseizoen start op zaterdag 30 maart 2019.

Attractiepark Toverland behaalt bezoekrecord in 2018
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x