UPDATE: Muziek Troy Area binnenkort verkrijgbaar op CD

29 juni 2017

UPDATE: Muziek Troy Area binnenkort verkrijgbaar op CD

Op zaterdag 1 juli 2017 werd houten achtbaan Troy 10 jaar. Op 1 juli 2007 werd Troy officieel geopend voor het grote publiek. Deze bijzondere verjaardag werd gevierd met de komst van een nieuwe soundtrack voor heel Troy Area. De muziek werd geïntroduceerd met de start van het zomerseizoen op 24 maart 2018. De muziek verschijnt zeer binnenkort op CD.

UPDATE: 21 mei 2018 | Muziek Troy Area verschijnt op CD! 

Goed nieuws voor de fans van IMAscore! Eind deze maand ligt er een nieuwe CD in de souvenirwinkels van Toverland. Het Limburgse attractiepark brengt de nieuwe muziek van het Troy Area uit op CD. ‘We zijn erg blij met de nieuwe muziek en trots op de CD’ laat een woordvoerster van het Attractiepark weten ‘Wanneer dit nieuwe item te verkrijgen is kunnen gasten ook een stukje Troy mee naar huis nemen’.

In totaal verschijnen er 10 tracks op de plaat. Sinds 2017 maakt Toverland ook gebruik van streaming dienst Spotify waar de liedjes van onder andere de Magische Vallei op te beluisteren zijn. Wanneer de muziek van Troy Area op Spotify verschijnt is nog niet bekend.


Aankondiging nieuwe soundtrack Troy Area | 29 juni 2017

Op 1 juli 2007 werd houten achtbaan Troy in gebruik genomen en zelfs 10 jaar later is Troy nog steeds de favoriet bij mening achtbaanfan. De rollercoaster werd gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coaster International. Met een hoogte van 35 meter en een snelheid van 90 km/u over een parcours van 1.077 meter lang behoort Troy nog steeds tot de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux.

De huidige muziek voor Troy is gecomponeerd door Erik Maessen en de huidige Scorpios-muziek is gecomponeerd door Arno op den Camp.

In 2007 werd de achtbaan geopend met een catchy nummer ‘Troy - de sensatie’. Het nummer werd geschreven en ingezongen door Barry Van Opbergen en Bram Antonis en gearrangeerd door Arno op den Camp & Erik Maessen. In 2015 werd beslist om de gezongen versie van dat lied niet meer te spelen. Het lied Troy de Sensatie is nog steeds te koop op CD ‘The Best of Toverland’ zolang de voorraad strekt. Het nummer blijft wel digitaal te beluisteren via Spotify.

“Na 10 jaar vonden wij de soundtrack van de achtbaan echter niet meer geheel bij de attractie en het themagebied Troy Area passen, vandaar dat we de 10de e verjaardag van Troy hebben aangegrepen om nieuwe muziek te introduceren die ervoor zorgt dat onze bezoekers nog meer worden ondergedompeld in onze magische wereld.” Laat Tessa Maessen weten aan de ToverlandFansite.

In totaal wordt er 60 minuten aan nieuwe muziek en geluidseffecten gecomponeerd voor de diverse attracties, wachtrijen en paden in Troy Area. Voor de productie van de nieuwe soundtrack, die in maart 2018 zal gaan draaien, werkt Toverland samen met het gerenommeerde Duitse muziekproductiebedrijf IMAscore. Dit bedrijf ontwikkelde eerder de muziek van themagebieden Magische Vallei en Magic Forest.

UPDATE: Muziek Troy Area binnenkort verkrijgbaar op CD
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x