Toverland geeft attracties en themagebieden nieuwe namen

12 juni 2018

Toverland geeft attracties en themagebieden nieuwe namen

Toverland voert dit jaar heel wat naamsveranderingen door van themagebieden en attracties. Vanaf 7 juli 2018 kunnen bezoekers kennis maken met 2 nieuwe themagebieden Port Laguna en Avalon. Dé perfecte gelegenheid om ook enkele naamsveranderingen van bestaande themagebieden  door te voeren. Troy Area en Magic Forest worden voorzien van een nieuwe naam, daarnaast veranderen er ook enkele namen van attracties. 


Vanaf 7 juli 2018 gaat er heel wat veranderen in Toverland. Themagebieden en attracties krijgen een nieuwe naam. “We hebben voor deze naamswijzigingen gekozen, omdat we voortaan per themagebied van Toverland één lijn willen trekken in de namen” laat een woordvoerster weten aan ToverlandFansite. “7 juli lijkt hier een prima gelegenheid voor om dit daadwerkelijk door te voeren zowel op de website, parkplattegrond en zo snel mogelijk op de borden in het park.”

 Themagebieden

Huidige naam

Nieuwe naam

Magic Forest

Wunder Wald

Troy Area

Ithaka


In 2015 werden de eerste stappen ondernomen in het herthematiseren van Magic Forest. Geleidelijk aan werd er een Oostenrijks thema gecreëerd.  “De naam Magic Forest paste niet meer bij het themagebied. Dankzij de nieuwe naam Wunder Wald blijven we in dezelfde sfeer” laat een woordvoerster weten. “Daarnaast geven de nieuwe namen ons de mogelijkheid om het verhaal verder uit te breiden.

Ook attracties veranderen van naam, een korte samenvatting:

Land van Toos 

Huidige naam

Nieuwe naam

Boomerang

Toos-Express

Hara Kiri & Aqua Snake

Drakenslangen

Morrel Hopper

Vliegend Tapijt

Tea Cups

Theekopjes

Truckparcours

Truukjes

Appelcarrousel

Klokhuis

Doolhof

Dwaalhof

MaMouche (horecapunt)

Magische Medina

Magic Forest (Wunder Wald)

Backstroke

Expedition Zork

Survival Parcours

Kletterparcours

Towers of Adventure

Kletterabenteuer

Maximus’ Shop

Maximus’ Blitzpunkt

Backstroke Shop

Ausgabepunkt

Troy Area (Ithaka)

Troy Shop

Trojaanse Schatten

Magische Vallei

Kids Survival

Waku Waku

Klimkasteel

Fort Boreas


Het is niet de eerste keer dat Toverland naamsveranderingen overweegt en/of effectief doorvoert. Sinds vorig jaar gaat Swampie’s Swing, gelegen tussen Karrusel en Towers of Adventure door het leven als Alpenrutsche. Een jaar eerder werd Twist en Turn, recht tegenover de Milka shop omgedoopt naar Wirbelbaum en de Paardencarrousel werd Karrusel.


Ter gelegenheid van 15 jaar Toverland heeft ToverlandFansite in 2016 een documentaire gemaakt van het familiebedrijf Toverland, daarin vertelt directrice Caroline Kortooms dat men tot voor kort overwoog om de naam van het gehele park te wijzigen. Tijdens de opnames was men toen al afgestapt van het idee "Want toveren is niet kinderachtig", zei directrice Caroline Kortooms. "En het is aan ons om dat duidelijk te maken."

Toverland geeft attracties en themagebieden nieuwe namen
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x