Nieuwste achtbaan van Toverland is helemaal compleet

7 mei 2018

Nieuwste achtbaan van Toverland is helemaal compleet

Vandaag omstreeks 14.45 uur werd het laatste baandeel van Fēnix in Attractiepark Toverland opgetakeld en gemonteerd. Hierdoor is de nieuwe achtbaan compleet en kunnen de eerste testritten van start gaan.

Attractiepark Toverland bereikt vandaag een nieuwe mijlpaal, Fēnix is compleet. Begin dit jaar werden de eerste baandelen geplaatst in het station van de attractie. Vervolgens werd er in maart gestart met het plaatsen van de baandelen buiten en op 18 april 2018 werd het hoogste punt van de achtbaan bereikt. "Het is geweldig dat Fenix nu helemaal af is! Het is een prachtige toevoeging aan de skyline van Toverland." Laat een woordvoerster van het park weten

Vandaag omstreeks 14.45 uur werd het laatste baandeel geplaatst waardoor de testritten nu echt kunnen beginnen. Verwacht wordt dat de eerste testritten in de loop van volgende maand van start gaan.  “Binnenkort kunnen bezoekers echt vliegen in Toverland.”

Fēnix wordt een nieuwe achtbaan dat deel uitmaakt van een nieuw themagebied achter de Magische Vallei. Het themagebied Avalon draait rond de Keltische legendes van de beroemde tovenaar Merlijn, Koning Arthur en het magische zwaard Excalibur. Met een hoogte van 40 meter en een snelheid van 95km/u wordt Fēnix de hoogste en snelste attractie van het park.

De opening van Avalon vindt samen plaats met het nieuwe entreegebied Port Laguna op 7 juli 2018.

Bekijk de foto's in het album!

Nieuwste achtbaan van Toverland is helemaal compleet
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x