Nieuw themahotel komt naar Attractiepark Toverland

20 juni 2018

Nieuw themahotel komt naar Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland heeft plannen voor een groot themahotel dat zo’n 150 a 200 kamers zal tellen. “Zoals het er nu voorstaat zou dat wel eens het volgend bouwproject van Toverland kunnen worden” laat communicatiemanager Tessa Maessen weten aan de ToverlandFansite.

Dat er in de nabije toekomst een hotel verschijnt in Toverland is nooit een geheim geweest. De eerste plannen werden voor de komst van de Magische Vallei, in 2011 naar buiten gebracht. Maar de wens van een eigen hotel is er al sinds 2009. Eind vorig jaar vertelde technisch directeur Paul Oomen aan dagblad De Limburger dat een kleinschalig hotel van 100 kamers is opgenomen in het bestemmingsplan.

"Wanneer men een thema gebonden familiehotel bouwt kan men beter bekijken of de 100 kamers die ooit zijn vastgelegd nog voldoende zijn", laat Oomen weten. "Met oog op de toekomst en de sterke groei van Attractiepark Toverland lijkt ons een hotel in de toenmalige huidige plannen te klein. Daarom worden er nu plannen ontwikkeld voor een groter hotel tot 200 kamers", sluit Oomen af.

Er liggen plannen op tafel voor een mooi gethematiseerd hotel, concretere informatie wordt in een latere fase bekend gemaakt. Bedoeling is om na 2020 de plannen verder te ontwikkelen.” Voegt een woordvoerster er nog aan toe.

Het nieuwe hotel komt achteraan Avalon te liggen. Wanneer bezoekers het hotel buiten wandelen hebben ze een adembenemend overzicht op Avalon. 

Op dit moment zijn alle ogen gericht op de komst van Port Laguna en Avalon, fase 5 op het masterplan. Toverland wordt 7Ha groter en opent 2 nieuwe attracties waaronder Fenix een wing coaster met een topsnelheid van 95 km/u en Merlin’s Quest een bootvaart attractie van MackRides die bezoekers mee op avontuur neemt naar de mythe rond Tír na nÓg. De opening vindt plaats op zaterdag 7 juli 2018.


Bron: Toverland & De Limburger

Nieuw themahotel komt naar Attractiepark Toverland
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x