Grote onderhoudswerkzaamheden bij houten achtbaan Troy

18 november 2018

Grote onderhoudswerkzaamheden bij houten achtbaan Troy

Naar jaarlijkse gewoonte krijgt ook dit jaar Troy een flinke onderhoudsbeurt tijdens de winter. Zo’n 100 meter hout wordt er vervangen tijdens een zogenaamde re-tracking. Maar daar blijft het dit jaar niet bij!

Sinds 5 november 2018 is Attractiepark Toverland gehuld in winterse sferen. In deze periode zijn de Magische Vallei, Avalon, Port Laguna en Ithaka gesloten. Het Limburgs attractiepark grijpt deze periode aan om alle attracties te voorzien van een grote onderhoudsbeurt. De hoogste en snelste houten achtbaan van de Benelux hoort daar ook bij. De voorgaande jaren werden er al heel wat meters hout vervangen tijdens een re-tracking en dit jaar zal er weer zo’n 100 meter hout vervangen worden.

Daarnaast wordt de volledige constructie van Troy vanaf de grond nagekeken en waar nodig is worden slechte constructiebalken en constructiesteunen vervangen door nieuwe.

“Om te voorkomen dat Troy oncomfortabel wordt in het zomerseizoen kijken wij zowel de baan als de constructie na. Waar nodig is brengen we verbeteringen aan. Dit gebeurt elk jaar preventief” laat een woordvoerster aan ons weten.

Het team dat deze winter instaat voor het onderhoud van Troy.Foto: Het team dat deze winter instaat voor de onderhoudswerkzaamheden bij Troy.

Volgend jaar gaat Troy het 12de seizoen in. De in 2007 geopende houten achtbaan wordt nog steeds geprezen als één van de beste houten achtbanen van de Benelux en daarbuiten onder menig fans.

Heel lang hoeven de fans Troy niet te missen want het themagebied Ithaka, waar Troy sinds dit jaar onderdeel van uit maakt, is weer geopend van zaterdag 22 december tot en met zondag 6 januari 2019.

Het nieuwe zomerseizoen van Attractiepark Toverland start op zaterdag 30 maart 2019.

Grote onderhoudswerkzaamheden bij houten achtbaan Troy
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x