Attractiepark Toverland overweegt naamswijziging

25 oktober 2018

Attractiepark Toverland overweegt naamswijziging

Sinds de opening op 19 mei 2001 gaat het Limburgse attractiepark door het leven als Toverland. Afgelopen jaren werd er miljoenen ge├»nvesteerd in parkuitbreiding. Mede door deze snelle groei komt nu de naam van het attractiepark onder druk te staan wat tot flinke discussies leidt onder pretparkfans en marketingexperts. Er wordt luidop de vraag gesteld of de naam Toverland niet in de weg staat om verder uit te groeien tot een succesvol themapark. Dekt de naam Toverland nog de lading? 

Een eventuele naamswijziging valt daarom zeker niet uit te sluiten. Eind dit jaar wordt de knoop definitief doorgehakt laat Caroline Kortooms, algemeen directeur weten aan L1.

Zelf blijft Caroline achter de naam staan, want Toverland is niet kinderachtig. Toch begrijpt ze de discussie rond de naam. We moeten ons de vraag stellen of Toverland de volledige lading dekt in vergelijking hoe het attractiepark 17 jaar geleden is begonnen en wat we nu aanbieden.

De bezoekersaantallen van Toverland vielen afgelopen zomer enigszins tegen, toch heeft Toverland 20% meer bezoekers mogen ontvangen terwijl er was gerekend op 25 a 30% meer. Caroline geeft aan dat dit te wijden is aan een snikhete zomer, niettemin zijn we zeer trots op dit resultaat.

Wat het resultaat van een eventuele naamswijziging ook mag brengen, eind 2018 wordt de knoop definitief doorgehakt. Dan weten we of de naam van het attractiepark behouden blijft.

Te laat voor een naamswijziging? 

De vraag die menigte stellen: is het niet te laat voor een naamsverandering? 

Laat je mening horen en discussieer mee op de Facebookpagina van ToverlandFansite.


Bron: L1

Attractiepark Toverland overweegt naamswijziging
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x