Merlin's Quest

Merlin's Quest

De mythologie komt tot leven...

Verhaal
In het hart van Avalon ligt Tir na nÓg, de bron van het eeuwig leven. Het is een zorgvuldig bewaard geheim, al wordt gefluisterd dat niemand minder dan de beroemde tovenaar Merlijn deze plek als enige met eigen ogen heeft gezien en daarmee het eeuwige leven heeft verkregen.

De attractie
De passagiers varen over de wateren van Avalon, alwaar Fēnix zo nu en dan over de bootjes zoeft. Het schitterende uitzicht mag de gasten echter niet afleiden van hun queeste: de zoektocht naar Merlijn en Tir na nÓg. Gedurende de rit vaart de boot een ruïne binnen. In dit zogeheten darkride-gedeelte zouden de passagiers hun ontdekkingsreis zomaar eens kunnen volbrengen.

De quest van Merlijn dien je ook meerdere malen te volbrengen om alle elementen goed gezien te hebben. In het darkride gedeelte leven verschillende wezens, deze zogenaamde animatronics zitten goed verstopt. 

Merlin's Quest is de eerste attractie met Darkride-scenes in Toverland. 

Bekijk de bouwupdates van Merlin's Quest!

Fabrikant Mack Rides
TypeBootvaart / Darkride
Openingsjaar2018 (7 juli 2018)
Topsnelheid2,15 km/u
Baanlengte430 meter
Ritduur12 minuten
Aantal boten14 waarvan 2 geschikt voor mindervaliden
Aantal zitplaatsen16 per boot
Capaciteit 950 personen per uur

Station & wachtrij

Het station van Merlin's Quest is aangekleed naar een Boathouse. De wachtrij buiten is een puzzel aan zig-zag rijen, maar eenmaal in het station kan het verhaal echt beginnen. 

Merlin's Quest
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x