Merlijn

Merlijn

Merlijn of ook wel bekend onder de naam Ambrosius zoals de Druids hem noemen heeft zijn intrek genomen in Attractiepark Toverland met de komst van Avalon in 2018. Samen met Fenix gaat hij de strijd aan om het gebied te beschermen tegen de koude grillen van Morgana. 

Wie aan het zwaard van Excalibur denkt of aan Arthur legt automatisch de link naar Merlijn. Hij die als lotsbestemming maar één doel voor ogen had en dat is Arthur beschermen tegen kwade invloeden. Sinds 2018 verblijft Merlijn in Toverland, om het zwaar Excalibur te beschermen. Samen met zijn bondgenoot Fenix gaat hij de strijd aan met koude ijsheks Morgana. 

Merlijn is meer dan 1000 jaar oud, dankzij het water uit Avalon’s bron van de eeuwige jeugd: Ter na nÓg Er wordt gefluisterd dat Merlijn deze plek met eigen met ogen heeft gezien en daarmee eeuwig leven heeft verkregen. Zijn leeftijd zorgt er voor dat hij iets langzamer beweegt en een enorme rust uitstraalt, magisch. Hij kan zich ook als een komeet door de wereld verplaatsen maar dat kost hem zoveel energie dat hij daar spaarzaam mee omgaat. Merlijn is verbonden met alles in de wereld en daarbuiten en daarmee vader van magie, creativiteit, inspiratie, ontdekking en verwondering wordt genoemd. 

Tovenaarsleerling - Arlen (M) – Arlene (V)
Deze leerlingen zijn bij Tovenaar Merlijn in de leer, ze leren alles over magie en leren bovendien om de magie in zichzelf vinden, het verschil tussen goede en minder goede magie en Latijnse spreuken, en helpt Tovenaar Merlijn op zijn missie (de zoektocht naar de geneeskrachtige kruiden en de bijpassende spreuk om het hart van Morgana te ontdooien). 


Merlijn
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x