Fēnix

Fēnix

De mythologie komt tot leven...

Het verhaal
Fēnix is de almachtige vuurvogel en aloude bondgenoot van de goede tovenaar Merlijn. Hij schiet Merlijn keer op keer te hulp in de strijd tegen ijsheks Morgana en haar duistere magie. Eens in de 777 jaar vergaat Fēnix tot as, waarna hij op wonderbaarlijke wijze weer tot leven komt en uit de as herrijst.

De attractie
Fēnix is net herrezen uit zijn as en klaar voor de eerste vlucht over Avalon. De bezoekers mogen plaatsnemen onder zijn vleugels. Maar wees gewaarschuwd: Fēnix is nog jong en onervaren, dus de vlucht gaat over de kop en kent de nodige ‘near misses’.

Een vlucht met Fēnix is nooit hetzelfde, voor een totaalervaring moet je verschillende keren de vlucht opnieuw beleven telkens op een andere plaats. Link, rechts, vooraan of achteraan een rit in deze achtbaan is nooit hetzelfde. 

Bekijk de bouwupdates van Fēnix!

Technische gegevens:

Fabrikant Bolliger & Mabillard
TypeWing coaster
Openingsjaar2018 (7 juli 2018)
Topsnelheid95 Km/u
Baanlengte813 meter
Baanhoogte40 meter
Ritduur3 minuten
Vereiste lengte1.32 meter
Aantal treinen2
Capaciteit1000 personen per uur (1 trein = 24 personen)
inversies3
Maximale G-kracht5
Investering17 miljoen
Toegankelijkheid Voorzien van een lift 


Wijziging minimumlengte 
In februari 2019 maakte Attractiepark Toverland in samenspraak met keuringsinstantie TÜV en fabrikant Bolliger & Mabillard bekend dat de minimumlengte van Fēnix verlaagd wordt naar 132 centimeter in plaats van 140 centimeter. Niet op elke stoel kan men gebruik maken van de nieuwe minimumlengte. De borden boven de poortjes in het station geven de vereiste lengte weer. Deze wijziging gaat in vanaf de start van het zomerseizoen eind maart 2019.

Stationsgebouw & Wachtrij

De wachtrij van Fēnix werd gethematiseerd naar de legende van Merlijn de Tovenaar. Wanneer je deze wachtrij betreedt kom je regelmatig schilderijen tegen die zijn levensgeschiedenis weergeven. Zo kan je bijvoorbeeld een schilderij spotten tussen Merlijn en Morgana, de ultieme strijd uitvechten. 

Het stationsgebouw is gethematiseerd met allerlei rotspartijen, watervallen en takken/houtstronken die de rotsen beklimmen. De eyecatcher van dit gebouw is ongetwijfeld de toren van Merlijn. 


Fēnix
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x