Dwervelwind

Dwervelwind

De meest kleurrijke attractie van Toverland, losgeslagen en stoer. Dat kan alleen maar Dwervelwind zijn. Verdraaid Magisch!

Elk ritje op Dwervelwind is een magisch mooie belevenis, doordat de karretjes rond hun as draaien. Welk deel van het traject je voor of achteruit beleeft weet je niet op voorhand. Wat je wel weet is dat het een verdraaid magisch ritje wordt.

Achtergrond informatie:

Nog voor de start van het Halloween seizoen besloot men Dwervelwind vroeger dan voorzien te openen voor het grote publiek. Op zaterdag 29 september konden de eerste bezoekers de nieuwe achtbaan van Toverland uittesten. De spinning coaster maakt deel uit van een nieuw themagebied dat toen nog in opbouw was. Begin november 2012 werd de attractie gesloten zodat men verder kon bouwen aan de Magische Vallei. In april 2013 werd de Magische Vallei geopend voor het publiek, op Djengu River en de waterspeeltuinen na waren alle attracties geopend.

Met de opening in 2012 werd Dwervelwind anders geschreven en uitgesproken. In 2013 werd er beslist om D'wervelwind voluit te schrijven omdat dit voor de nodige verwarringen zorgde. Sindsdien gaat de attractie door het leven als Dwervelwind. 

Technische gegevens

FabrikantMack Rides
TypeSpinning coaster
Openingsjaar29 september 2012
Snelheid70 km/u
Baanlengte500 Meter
Baanhoogte20 Meter
Ritduur1.32 min
Capaciteit2 Treinen met 4 coaches per trein telkens voor 4 personen
Vereiste lengte100 cm
ToegankelijkheidVoorzien van een lift naast de uitgangDwervelwind
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x