Dwervels

Dwervels

Met de komst van de Magische Vallei In 2013 nemen de Dwervels ook officieel hun intrek in de Vallei.

Dwervels zijn kleine magische wezentjes die zich sinds mensenheugenis schuilhouden in de bosrijke omgevingen van de Peel. De naam is afgeleid van dwerg en wervel. Dwerg spreekt voor zich omdat ze zeer klein zijn en wervel omwille van de wervelende winden die ze met hun toverkracht in gang kunnen zetten. Ze hebben ook een schelp op hun hoofd staan die verdacht veel lijkt op een wervelwind of kolk. Van nature zijn Dwervels schuwe wezentjes, dat is ook de voornaamste reden waarom mensen de Dwervels nog niet gezien hebben. Hoewel er overdag heel wat bezoekers in Toverland rondlopen hebben de Dwervels toch beslist om permanent in Toverland te komen wonen. 

Djengu

Midden in de vallei ligt een magische bron die door de oude, wijze Dwervel Djengu wordt betoverd. Deze bron is de levenselixer van de vallei. Vanuit hier verspreidt de magie zich door het hele gebied. Het borrelen van de bron brengt de rest van het water in de vallei tot leven. ’s Nachts als Djengu gaat slapen, zie je dan ook dat de rivier stopt met stromen. Maar als Djengu ’s ochtends zijn plaats weer inneemt in de toren boven de bron dan komt alles weer tot leven. 

Vlinder

Vlinder is een goede vriendin van de oude wijze Dwervel Djengu. Ze waakt over de vaargeul van Djengu River in opdracht van haar beste vriend Djengu. Vlinder heeft de magische gave om in een vlinder te veranderen. 

Molly

Molly speelt graag op de fluit, ze creëert hier een ontspannen sfeer mee dat weergalmd over de hele vallei. Molly is ook dol op attracties, je kan haar het meest terugvinden op de draaimolen genaamd naar haar Tolly Molly. 


Coco Bolo

Coco is de beschermvogel van de Dwervels. Deze grote vogel zit in zijn nest op het hoogste puntje van de Magische Vallei. Zo heeft Coco een mooi uitzicht over de Vallei. Bezoekers kunnen Coco een bezoekje brengen dankzij de Coco Bolo een attractie waarbij je naar het hoogste punt kunt klimmen. Vlakbij het nest van Coco. 

Dwervels
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x