Coronacrisis: Live vanuit Attractiepark Toverland op eerste openingsdag

Coronacrisis: Live vanuit Attractiepark Toverland op eerste openingsdag

Na ruim 9 weken sluiting gaat Attractiepark Toverland vandaag (19 mei 2020) opnieuw open voor het grote publiek. De voorbije weken heeft men achter de schermen een plan uitgewerkt om bezoekers een veilige dag samen uit te bezorgen. ToverlandFansite is op deze eerste openingsdag aanwezig. Op deze pagina plaatsen we onze live updates. Stay Tuned!

Regelmatig posten we nieuwe updates, daarom vragen we om deze pagina regelmatig opnieuw te laden. 

Enkele belangrijke afspraken en regels kort samengevat! 

Op de parking van Toverland is er een nieuw stuk weg geasfalteerd. 

Attractiepark Toverland pakt dit jaar uit met een nieuwigheid genaamd Exploria Magica.

Bij het verlaten van de parking richting de ingang van het park wordt snel duidelijk dat er heel wat maatregelen in acht zijn genomen. Vanop de brug tot aan de kassa's zijn er lijnen getrokken en een groot elektronische bord wijst op de nieuwe corona maatregelen. 

De kassa's worden nu ook gebruikt als ingang om zo het contact tussen personeel en bezoekers te verminderen. Op die manier wordt ook de anderhalve meter gewaarborgd.

Update: 2 juni 2020
Na enkele dagen dat Attractiepark Toverland geopend met de nieuwe corona maatregelen kwam men er snel achter dat de capaciteit voor de toiletten niet voldoende is. Daarom heeft men een tijdelijke toiletblok geplaatst tussen Land van Toos en WunderWald.

De shop in Port Laguna worden maximum 8 personen tegelijk toegestaan. Ook de speeltoestellen worden beperkt. In de Vallerlei worden maximum 5 personen toegelaten. In de Troy shop wordt maar 1 bezoeker toegestaan. De shop aan de uitgang van Fenix wordt beperkt tot maximaal 5 personen.

De wachtrij van het Magiezijn werd verlengd.

Bij vrijwel alle horecapunten zijn drastische aanpassingen doorgevoerd om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Bij het horecapunt op Katara Plaza zijn heel wat zit mogelijkheden weggehaald. 

De grote tafels en banken bij de Biergarten hebben plaatsgemaakt voor kleinere tafels en stoelen die eerder bij de Waldstube stonden. Nu is er heel wat plaats en val je niet over stoelen omdat alles veel te hard bij elkaar staat. 

Ook bij het podium waar normaal dagelijks de Toos Tovershow wordt opgevoerd zijn de banken weggehaald. Shows worden tijdelijk niet opgevoerd door de nieuwe maatregelen. 

Enorm veel plaats nu in de Wunderwald.

De wachtrij van Boosterbike werd een flink stuk langer gemaakt. De ingang is verplaatst ter hoogte van de lancering van Boosterbike. 

Toverland past om heel wat plaatsen waar de anderhalve meter niet gehanteerd kan worden een vaste looproute toe. Bijvoorbeeld bij de Mirakel-route tussen de 2 indoorhallen of de bruggen in de Magische Vallei.

Ook het Schminkhaus blijft tijdelijk gesloten.

In themagebied Ithaka zijn ook enkele maatregelen getroffen.

Doordat de meeste toiletten in Toverland vrij kleine ruimtes hebben zijn er enkele toiletten gesloten. De geopende toiletten zijn flink aangepakt om te voldoen aan de nieuwe en huidige maatregelen.Coronacrisis: Live vanuit Attractiepark Toverland op eerste openingsdag
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x